Atrasta kompromitējoša informācija par potenciālo VID vadītāju

© Sputnik / Sergey MelkonovValsts ieņēmumu dienests
Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas populāras avīzes publicējušas ziņas par to, ka Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora posteņa kandidāts Māris Skujiņš, iespējams, saistīts ar krimināllietu pret Latvijas Bankas vadītāju.

RĪGA, 7. jūnijs — Sputnik. Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora posteņa kandidāts Māris Skujiņš ir saistīts ar uzņēmēju Māri Martinsonu, kurš aizturēts Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietā, informēja LSM.lv.

VID ģenerāldirektora postenis ir vakants kopš marta, kad pēkšņi gāja bojā iestādes agrākā vadītāja Ilze Cīrule. Jūnija sākumā finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola izvirzīja šim amatam Latvijas televīzijas bijušo valdes locekli Māri Skujiņu.

Temīda - taisnās tiesas dieviete - Sputnik Latvija
Koļegovas deklarācijas lieta nodota prokuratūrai

Jautājumu par Skujiņa iecelšanu amatā bija plānots izskatīt 12. jūnijā, taču vakar vairākas avīzes publicēja ziņas par to, ka Skujiņš saistīts ar pazīstamo uzņēmēju Māri Martinsonu. Šī gada februārī Martinsons tika aizturēts Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča krimināllietā, kurš turēts aizdomās korupcijā.

Avīze Diena ziņoja, ka Skujiņš laikā no 2012. gada februāra līdz oktobrim bija uzņēmuma Energo Capital finanšu direktors. Uzņēmums nodarbojās ar koģenerācijas projektu īstenošanu, kuros galvenais investors bija Martinsons. Patlaban Energo Capital noslēdzis maksātnespējas procesu un palicis valstij parādā 135 tūkstošus eiro.

Izdevums Neatkarīgā Rīta Avīze piezīmēja, ka 2012. gadā Skujiņš bija arī uzņēmuma Natural Resources valdes loceklis, īpašnieks un pat likvidētājs, bet tā līdzīpašnieks savulaik bijis Martinsons.

Skujiņa iespējamā saikne ar Martinsonu tiks pārbaudīta, Latvijas televīzijā pastāstīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Latvijas Valsts ieņēmumu dienests - Sputnik Latvija
VID par Latvijas iedzīvotāju kontu izsekošanu: godīgajiem nav jābaidās

Viņš uzsvēra, ka konkursa komisija izvēlējusies spēcīgāko kandidātu — cilvēku, kam ir iestādes attīstības koncepcija, skaidrs priekšstats par mērķiem, laba izglītība un pieredze vadītāja darbā. Citskovskis atgādināja, ka komisija vienbalsīgi atbalstījusi Skujiņa kandidatūru, pie tam viņam uzdoti arī jautājumi par sakariem ar Martinsonu, un viņš apgalvojis, ka nekad nav ticies ar uzņēmēju un nekad nav bijis ar viņu pazīstams.

Tomēr Valsts kancelejas direktors nolēmis vērsties Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā un Drošības policijā, lai šīs struktūras vēlreiz pārbaudītu visus apstākļus.

Arī iepriekš VID vadītāja posteņa kandidātu pārbaudes laikā uzpeldējusi kompromitējoša informācija. 2016. gada vasarā līdzīgā situācijā izrādījās Valsts vides dienesta vadītāja Inga Koļegova — "Vienotības" pārstāvji sameklēja neatbilstības viņas nodokļu deklarācijā. Galu galā Koļegova atsauca savu kandidatūru, un VID ģenerāldirektora pienākumus sāka pildīt Cīrule.    

Ziņu lente
0