Krievi pārvaldīs kravas Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovCisternas
Cisternas - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas kravu nosūtītāji, kā arī citi perspektīvi Latvijas dzelzceļa partneri, drīzumā varēs pārvaldīt kravas ar mobila telefona starpniecību, pastāstīja kompānijas vadītājs.

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Latvijas Dzelzceļš (LDz) cenšas panākt, lai Latvija kļūtu par vadošo reģionālo loģistikas centru. Uzņēmums izstrādā jaunu stratēģiju, kuras ietvaros uzsvars tiek likts uz inovatīvu un digitālu risinājumu ieviešanu un pakalpojumu paketes veidošanu konkrētu mērķa valstu kravu īpašniekiem, pastāstīja kompānijas vadītājs Edvīns Bērziņš intervijā Dienas Bizness.

LDz prezidents uzsvēra, ka apstākļos, kad notiek straujas pārmaiņas transporta un loģistikas nozarē, uzņēmums izdara likmi uz klientu orientēta mārketinga, un arvien plašāku digitālo risinājumu un inovāciju izmantošanu. Latvijas Dzelzceļš ar informācijas tehnoloģiju palīdzību cer optimizēt kravu pārvadājumu procesus, kā arī piedāvāt klientiem dažas jaunas opcijas. Piemēram, piekļuvi pakalpojumiem tiešsaistes režīmā.

"Kravu pārvaldīšanas sistēmu nozarē notiek mūsdienu digitālo instrumentu ieviešanas metožu meklējumi, kuri ļauj padarīt pakalpojumu klientiem ērtāku, piemēram, nodrošinot tā pieejamību mobilajās elektroniskajās ierīcēs," pastāstīja Bērziņš.

Tāpat uzņēmums nodarbojas ar dzelzceļa tehnoloģiju pētīšanu un plāno izveidot Testa poligonu, kur klienti varēs pārbaudīt šos vai citus tehniskus risinājumus reālos apstākļos uz dzelzceļa pieredzējušas ekspluatācijas režīmā.

Rīgas osta - Sputnik Latvija
Bez Krievijas oglēm Rīgas ostai neizdzīvot

"Mēs redzam, ka tādi vadošie pasaules tehnoloģiju uzņēmumi kā Bombardier un citi jau tagad augsti vērtē mūsu inženieru ekspertīzi plašā dzelzceļa un transporta risinājumu lokā, tostarp, inženiertehnisko risinājumu testēšanā dzelzceļa sliežu, pārbrauktuvju, sliežu pārmiju, signalizācijas, automātikas (sensori un c.), sakaru un elektroapgādes IT risinājumu jomā, kā arī tehnisko jautājumu ekspertīzi," pateica Bērziņš.

Turklāt uzņēmuma vadītājs atzīmēja, ka procesu modernizācija neprasīšot lielus finanšu ieguldījumus — darbs šajā virzienā tika iesākts jau iepriekšējos gados, veidojot jaunus darba un biznesa virzienus, LDz cer maksimāli izmantot esošo infrastruktūru, darbinieku zināšanas un savus know how.

Mērķa tirgi

Latvijas Dzelzceļš veic mērķtiecīgu darbu starptautisko mērķa tirgu segmentācijā, paziņoja Bērziņš, izceļot vairākas grupas, kuru vidū ir Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstis, Indija, Irāna, Baltkrievija un Krievija.

Kravas automašīnas - Sputnik Latvija
Latvija izdomājusi, kā palielināt Baltkrievijas tranzītu

"Starptautiskās iniciatīvas "Viena josla, viens ceļš" ietvaros sadarbībā ar starptautiskām transporta un loģistikas kompānijām, dzelzceļu uzņēmumiem un ostām, piemēram, ar pasaulē lielāko iekšējo ostu Dīsburgā, Vācijā, kā arī ar Latvijas ostu partneriem, transporta un noliktavu nozares uzņēmumiem izstrādāti multimodālo kravu pārvadājumu maršruti, kuri savieno Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstis ar Eiropu, it sevišķi ar Ziemeļeiropas valstīm. Un šo maršrutu ietvaros tiek izmantoti pakalpojumi un iespējas, kuras sniedz Latvijas tranzīta koridors," pastāstīja Bērziņš.

Reģionālā loģistikas centra un tranzīta koridora iespējas Latvija piedāvā arī kravu transportēšanai starp Indiju, Irānu un Eiropas valstīm.

"Esošie un potenciālie darījumu partneri izrādījuši interesi par kravu pārvadājumu organizēšanu starptautisko maršrutu ietvaros, taču vērts uzsvērt, ka šis darbs nav padarāms vienā dienā — tas prasa rūpīgu sagatavošanos," paskaidroja LDz vadītājs.

Pēc viņa sacītā, tiek pilnveidots darbs arī ar jau esošajiem partneriem — Krieviju, Baltkrieviju, Igauniju un Lietuvu.

Kravas automašīnas - Sputnik Latvija
Latvija izdomājusi, kā palielināt Baltkrievijas tranzītu

"Sadarbībā ar piesaistītajiem starptautiskajiem un Latvijas partneriem notiek jau esošo konteineru vilcienu "ZUBR", "Baltika Tranzit" un "Rīga — Maskava" produktu pilnveidošanas darbi. Sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas dzelzceļu kravu operatoriem tiek izstrādāts savstarpējs multimodālo pārvadājumu konteineru vilciena "Amber Train" produkts, savukārt izstrādes noslēdzošajā fāzē sadarbībā ar Baltkrievijas dzelzceļu partneriem un kravu pārvadātājiem atrodas kravu ekspreša vilciena produkts "Rīga — Minska"," noslēgumā pateica Bērziņš.    

Ziņu lente
0