Garāmgājēji glābj automašīnā atstātus bērnus

© Sputnik / Sergey MelkonovTirdzniecības centrs Spice
Tirdzniecības centrs Spice - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vecāki atstāja divus bērnus – aptuveni vienu un četrus gadus vecus – aizslēgtā mašīnā, kamēr ar trešo bērnu staigāja pa tirdzniecības centru.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Valsts policija veiks pārbaudi sakarā ar vecāku atstāto divu mazo bērnu faktu aizslēgtā mašīnā pie tirdzniecības centra Spice. Vienu un četrus gadus veci bērni pavadīja automobilī ne mazāk kā 40 minūtes, lai arī vecāki atstāja bija atstājuši automašīnas logu atvērtu tikai par 0,5 centimetriem, pa kuru iekļuva gaiss. Par notikumu stāsta notikušā aculieciniece savā Facebook lapā.

Sieviete vārdā Krista pastāstīja, ka novietojot mašīnu pie tirdzniecības centra, viņa pamanīja kādā no tuvumā esošajiem automobiļiem 4 gadus vecu raudošu bērnu.

"Aši izlecu no mašīnas un devos klāt, uzdevu pāris jautājumus paralēli raustot visas mašīnas durvis. Runāju ar viņu. Pa vidu asarām pastāsta kā viņu sauc, kā sauc brāli, cik abiem gadu un, ka viņam patīk Spaidermens," stāsta Krista.

Turklāt viņa pamanīja salonā vēl vienu bērnu, apmēram vienu gada vecu, kurš gulēja autokrēsliņā.

Turpinot mierināt zēnu, sieviete centās paskaidrot viņam, kā atvērt mašīnas durvis vai logu, taču bez panākumiem. Tikmēr mašīnu sāka ielenkt citi cilvēki, kāds aizgāja pēc palīdzības uz veikalu, lai pa skaļruni atrastu vecākus. Pienāca satiksmes regulētājs un apsargi. Aculiecinieki izsauca "ātro palīdzību", jo bērns bijis sarkans, karsts un jau novārdzis no ilgas raudāšanas.

Открытие первого казино в Красной Поляне - Sputnik Latvija
Tēvam spēlmanim, kurš atstāja bērnu uz ielas, piedāvā paārstēties

Divdesmit minūtes vēlāk, kad sieviete atklāja mašīnā ieslēgto bērnus, atbrauca policijas ekipāža, un bērnu izdevās pierunāt atvērt durvis no iekšienes. Tad jau atbrauca neatliekamā palīdzība.

Turklāt, pēc Kristas sacītā, mediķi reaģēja uz viņas centieniem nomierināt bērnu neadekvāti.

"NMPD Darbiniece agresīvā tonī uzbrūk man, ko es atļaujoties, turēt svešu bērnu, kas es viņiem tāda esmu (mazo puiku šūpināju bērnu beņķītī, lai kaut neliela vēja plūsma viņam piekļūtu). Pēc visiem uzbrukumiem mēģinu paskaidrot situāciju, mazo izņem man no rokām un ieliek NMPD mašīnā un 4gadīgais puika tam pretojas, histērijā raud, saka, ka mašīnā nekāps, krīt gar zemi," uzrakstīja sieviete Facebook.

Pēc 35 minūtēm kopš brīža, kad bērni tika atrasti mašīnā, parādījās viņu tēvs, kurš aiz rokas vedis 5-6 gadus vecu meitenīti, vēl pēc apmēram 5 minūtēm atnāca arī māte.

"40min kopš es piebraucu. Cik ilgi bērns jau raudāja pirms tam?!" pauž sašutumu Krista.

Kā atzīmē aculieciniece, pārrunājot ar mediķiem un pārbaudot savu bērnu veselību, viņi apsūdzēja sievieti, ka viņa izsaukusi policiju un mediķus, kā arī "apkaunojusi viņus visa veikala priekšā".

"Kliedza, kāpēc es nerīkojos cilvēcīgi?" pastāstīja Krista.

Vienlaikus māte kliedza uz savu meitu, sakot, ka viņus tagad iesēdinās cietumā, un bērni paliks dzīvot ar vecmāmiņu. Meitenītei arī sākās histērija. Bērns kliedza, ka cietumā negrib, piebilda sieviete.

Bērns. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
LTV eksperiments: sešus gadus veca meitene divas stundas staigājusi pa Rīgu viena pati

"Kad atstāju policistiem savus datus un kontaktus, un devos prom, saņēmu vēl pārmetumus no 'lieliskajiem' vecākiem — ja man būtu bērni, es tā nerīkotos. Tad nu atbilde šiem degradētajiem infantīļiem, kuri atstāja savus bērnus mašīnā — Man ir bērni un es viņus nekad neatstāju mašīnā vienus. Un cik cilvēki pagāja mašīnai garām? Cik nepievērsa uzmanību? Mostieties. Vecāki — izglītojaties. Ir dusma un sāp sirds. SVEŠU BĒRNU NAV," noslēdza Krista.

Sievietes emocionālā publikācija izraisīja asu reakciju, daudzi slavēja sievieti par to, ka viņa nepalika vienaldzīga pret svešiem bērniem, un palika notikuma vietā līdz pašām beigām, kamēr vecāki neatgriezās no veikala, un mediķi nebija pārliecinājušies, ka bērniem nav nepieciešama hospitalizēšana.

Tas nav pirmais gadījums, kad vecāki atstāj bērnus vienus.

Tā, piemēram, šī gada aprīlī 12 gadus veca meitenīte vairākas stundas naktī viena pati gulējusi mašīnā, kamēr viņas vecāki atradušies spēļu zālē. Kā vēlāk policistiem skaidroja bērna māte, viņa atbraukusi pēc vīra uz spēļu zāli kopā ar meitu, kādu laiku viņas viņu gaidīja, pēc kā sieviete nolēma aiziet pēc viņa. Divpadsmit gadus vecā meitenīte, gaidot vecākus, vairākas reizes viņiem zvanījusi, taču neviens neatbildēja, un viņa aizmiga.

Šī gada janvārī notika vēl neredzētāks gadījums — tēvs atstāja astoņgadīgu dēlu stāvam uz ielas pie ieejas spēļu zālē Purvciemā, savukārt pats devies apspēlēt "vienroču bandītus". Pret vīrieti uzsākta administratīvā lieta, par notikušo informēta Bāriņtiesa un sociālie dienesti.    

Ziņu lente
0