LTV eksperiments: sešus gadus veca meitene divas stundas staigājusi pa Rīgu viena pati

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Slēptās kameras ieraksti parādīja, ka rīdzinieki nepievērš nekādu uzmanību maziem bērniem, kuri vienatnē staigā pa pilsētu, ieiet veikalos un brauc ar mikroautobusiem.

RĪGA, 6. septembris — Sputnik. Rīdzinieki mierīgi izturas pret to, ka sešgadīgs bērns viens pats staigā pa ielām, iepērkas veikalos un pat braukā ar starppilsētu autobusiem, demonstrēja LTV raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" eksperiments.

Pirmskolas vecuma Stellu palūdza iegriezties vairākos Rīgas veikalos un kaut ko iegādāties tajos. Meitenes māte turējās tālumā, tā, lai no malas skatoties, liktos, ka ar bērnu nav neviena pieaugušā.

Ģimenē - Sputnik Latvija
Demogrāfiskā krīze: cik maksā trešais bērns

Eksperimenta rezultāti izraisa sašutumu: veikalā Narvesen Stella nopirka virtuli, grāmatu veikalā Zvaigzne ABC pavadīja 10 minūtes zīmuļa un burtnīcas meklējumos, Mēness aptiekā iegādājās vitamīnus, Rimi — zefīru, iegāja Galerija centrs suvenīru bodītē, Drogas, kafejnīcā Subway un saldumu veikalā Laima…

Pa visu šo laiku neviens no darbiniekiem vai pircējiem nepavaicāja meitenei, kādēļ viņa ir viena pati un kur ir viņas vecāki. Nekādas uzmanības viņai nepievērsa arī maršruta mikroautobusos no centra uz Zolitūdi un Pļavniekiem.

Pašvaldības policisti sevi attaisnoja mazliet labāk — kad Stella pavadīja 45 minūtes pie Brīvības pieminekļa, barojot putnus, kārtības sargi tomēr piegāja pie viņas.

Tālāk žurnālisti nolēma pārbaudīt, vai sešgadīgs bērns spēs aizbraukt no pilsētas. Kasē biļeti Stellai nepārdeva, taču arī nepajautāja, kurp viņa viena pati taisās braukt. Kad žurnālisti iegādājās meitenei biļeti uz reisu Rīga — Liepāja līdz Saldum, Nordeka kompānijas vadītājs pajautāja tikai, vai viņu kāds sagaidīs, taču, ierodoties Saldū, nepārbaudīja, vai tiešām meitenīti sagaidīja pieaugušie.

Autobusa biļeti uz Liepāju meitenīte iegādājās pie vadītāja, pasakot, ka viņai jau ir septiņi gadi. Tad viņš pajautāja, vai viņu kāds sagaidīs Liepājā, un nosēdināja viņu tieši aiz vadītāja sēdekļa, un, kad meitenīte nolēma izkāpt Skrundā, viņš viņu apturēja, turklāt, iejaucās arī kāda pasažiere.    

Ziņu lente
0