Krievijas ĀM aicina reaģēt uz Krievijas žurnālistes vervēšanas mēģinājumu Ukrainā

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasТабличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ)
Табличка на здании Службы безопасности Украины (СБУ) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc iestādes domām šis gadījums kārtējo reizi apstiprina, ka vārda brīvība Ukrainā vairs neeksistē.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Krievija aicina atbildīgās struktūras visā pasaulē un starptautisko sabiedrību reaģēt uz UDD mēģinājumu savervēt RIA Novosti žurnālisti Irinu Visokoviču, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Krievijas ĀM.

Iestāde atzīmē, ka šis gadījums kārtējo reizi apstiprina, ka vārda brīvība Ukrainā vairs neeksistē.

"Tiešs spiediens, draudi, specdienestu provokācija, fiziska izrēķināšanās un politiskas prāvas – šādi ir Ukrainas režīma mijiedarbības formāti ar žurnālistu kopienu," — teikts Informācijas un preses departamenta komentārā.

Vervēšanas mēģinājums UDD mēģināja savervēt Visokoviču, kurai ir Ukrainas pilsonība un pastāvīgās uzturēšanās atļauja Lietuvā, kad viņa ieradās Hersonā veidot reportāžas par RIA Novosti Ukraina portāla vadītāja Kirilla Višinska tiesas procesu.

Pēc dažu stundu sarunas ar Ukrainas specdienestiem bez protokola, žurnālistei lika parakstīt papīru par gatavību sadarboties ar UDD un stāstīt par RIA Novosti darbiniekiem.

Margarita Simonjana - Sputnik Latvija
Simonjana nosaukusi Rietumu reakciju uz Višinska arestu par pārsteidzošu

Taču, atgriežoties Lietuvā, Visokoviča pastāstīja par vervēšanas mēģinājumu.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļevs nosauca Ukrainas specdienestu rīcību par kārtējo Kijevas necieņu pret žurnālista profesiju.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" galvenā redaktora vietnieks Dmitrijs Gornostajevs aicina žurnālistus un starptautisko sabiedrību atbalstīt Visokoviču. Savukārt Krievijas Valsts Domē paziņoja, ka Krievija ir spējīga pasargāt savus žurnālistus.

Ziņu lente
0