Simonjana nosaukusi Rietumu reakciju uz Višinska arestu par pārsteidzošu

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasMargarita Simonjana
Margarita Simonjana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana atzīmēja, ka Eiropa atsakās no vērtībām, kuras mācīja Krievijai, un vairs nevēlas dzīvot saskaņā ar tām.

RĪGA, 20. maijs — Sputnik. Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana nosauca Rietumu reakciju uz RIA Novosti Ukraina portāla vadītāja Kirila Višinska arestu par pārsteidzošu, vēsta RIA Novosti.

Tostarp, telekanāla TVC raidījumā "Tiesības zināt" Simonjana atgādināja, kā uz notikušo reaģēja ASV Valsts departaments.

Кирилл Вышинский - Sputnik Latvija
RIA Novosti Ukraina portāla vadītāju pārved no Kijevas uz Hersonu

"Kopumā Valsts departaments pateica: "Krievu propaganda nav laba, žurnālistus aizturēt nevajag, taču krievu propaganda nav laba," pateica starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simonjana.

Višinskis ir Ukrainas žurnālists un strādāja Ukrainas medijā, kaut gan viņam arī ir Krievijas pilsonība, un RIA Novosti Ukraina bija starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" partneris. Taču viņa arests tiešā veidā ir saistīts ar to, ka "viņš strādāja medijā, kurš atļāvās viedokli, kurš kaut cik bija atšķirīgs no Kijevas varas iestāžu viedokļa", un tieši šīs viņa darbības tiek dēvētas par "valsts nodevību", uzsvēra Simonjana.

Raugoties uz notikušo, Rietumu reakcija ir "pārsteidzoša".

"Tie taču, my friends, ir tie paši Rietumi, kuri visus šos gadus mūs mācīja,… ka mums ir jābūt lūk tādiem pareiziem, parauga zaķīšiem, kā BBC, ka mums ir jāciena vārda brīvība, ka žurnālistam nevis vienkārši ir tiesības, bet gan pienākums noskaidrot visus viedokļus, ka žurnālistam ir jāuzdod kritiskus jautājumus savai varai, ka žurnālistam ir jābūt neērtam," atzīmēja Simonjana.

Kā stāsta starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un RT galvenā redaktore, BBC tika pieprasīta informācija, kādēļ telekompānija neko nepastāstīja par Višinska aizturēšanu, ka viņam draud 15 gadu cietumsods par "valsts nodevību". Atbildes kārtā BBC paziņoja, ka paziņoja par to krievu un ukraiņu portālos.

TV telekanāli - Sputnik Latvija
Latvijas Saeima izskatījusi likumprojektu par Krievijas TV apraides samazināšanu

"Tātad BBC, britu kompānija, uzskata, ka šī ziņa nav vērtīga, lai tiktu pasniegta, pastāstīta visai pasaulei," atzīmēja Simonjana.

Pēc viņas sacītā, ja Eiropa atsakās no vērtībām, kurām mācīja Krieviju, un nevēlas vairs dzīvot saskaņā ar tām, bet gan vadās pēc garām skrienošajām ģeopolitiskajām interesēm, "tad mēs varam pateikt sakarā ar mūsu haštagu un slaveno frāzi "Ukraina ce Jevropa", ka kāda Eiropa, tāda arī Ukraina".

Otrdien, 15. maijā, Ukrainas Drošības dienesta (UDD) darbinieki Kijevā aizturēja Višinski. Pēc tam viņu pārveda uz Hersonu, kur pilsētas tiesa lika arestēt žurnālistu uz 60 dienām. Tāpat UDD darbinieki otrdien ielauzās birojā, kurā strādā RIA Novosti darbinieki Kijevā, un sarīkoja vairāku stundu ilgu kratīšanu.    

Ziņu lente
0