Bulgārijā vēlas iemidzināt govi par nelikumīgu ES robežas šķērsošanu

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasКорова
Корова - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Govs īpašnieks cer glābt tās dzīvību, piesaistot sabiedrības uzmanību.

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. Grūsnu govi ar iesauku Penka no Bulgārijas vēlas iemidzināt par to, ka viņa nelegāli pārgājusi pāri robežai ar Serbiju, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz The Independent.

Зоопарк Садгород во Владивостоке - Sputnik Latvija
Dānijā zoodārzi lūdz nest viņiem mājdzīvniekus, lai tos izbarotu lauvām

Maija vidū govs aizmuka no sava saimnieka, bulgāru fermera Ivana Harlampijeva, un šķērsoja valsts robežu ar Serbiju, pārvarot 20 kilometrus. Pēc divām nedēļām serbu fermeris atgrieza to īpašniekam.

Taču tagad govij draud iemidzināšana, jo Serbija nav ES dalībvalsts, un, saskaņā ar noteikumiem, Eiropas Savienību nedrīkst pamest, nešķērsojot muitu. Turklāt dzīvniekam nepieciešams ES standarta veterinārais veselības sertifikāts.

Penkas īpašnieks bija pārsteigts, ka lopiņam izdevies nemanītam šķērsot robežu nepamanīts. Viņš atzīmēja, ka govij ir karantīnas apliecība no serbu veterināriem, kura apstiprina tās absolūti labo veselības stāvokli. Govs īpašnieks cer glābt tās dzīvību, piesaistot sabiedrības uzmanību.

Portālā change.org publicēta petīcija ar aicinājumu ES varas iestādēm pieļaut izņēmumu govs gadījumā. Šobrīd to parakstījuši mazliet vairāk nekā 4500 cilvēku.

Ziņu lente
0