Klaipēdas deputāts sašutis par bezmaksas transportu NATO karavīriem

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasСолдаты НАТО
Солдаты НАТО - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pilsētas padomes sēdē tika piedāvāts ieviest bezmaksas transportu visiem alianses karavīriem mācību rīkošanas laikā.

RĪGA, 2. jūnijs – Sputnik. NATO karavīriem Klaipēdā atļāvuši bezmaksas izmantot sabiedrisko transportu, vēsta Sputnik Lietuva.

Par to uzrakstīja Klaipēdas pašvaldības deputāts, Lietuvas Krievu savienības partijas pilsētas nodaļas vadītājs Vjačeslavs Titovs savā Facebook lapā.

Deputāts pastāstīja, ka maija beigās Klaipēdas Pilsētas padomes sēdē ar balsu skaita pārsvaru tika pieņemts lēmums mācību laikā piešķirt NATO karavīriem bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transportā.

"Pilsētas mērs Vitauts Grubļauskis pat nevēlējās veltīt laiku jautājumiem un diskusijām, un bez iebildumiem apstiprināja šo sociāli netaisnīgo projektu," — uzrakstīja deputāts.

Titovam rodas jautājums, kādēļ tāda privilēģija tiek sniegta NATO militārpersonām, kamēr Klaipēdā pat pensionāri, kas vecāki par 80 gadiem, maksā 20% no brauciena maksas.

"Šodien bezmaksas braukšana piemērota tikai tiem bērniem līdz septiņu gadu vecumam, kuri neieņem sēdvietu, tad nu lūk arī NATO valstu karavīrus pielīdzinājuši bērniem," — uzrakstīja savā lapā Titovs.

Pārējie Pilsētas padomes locekļi sēdē pauda viedokli, ka NATO karavīri aizsargā pilsētu un tādēļ pret viņiem "jābūt viesmīlīgiem".

ASV gaisa desants Lietuvā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuva atļāvusi NATO karavīriem desantēties jebkurā vietā valsts teritorijā

Pēc Titova domām, tā dēļ, ka Ziemeļatlantijas alianses mācības norisinās pilsētas robežās, Klaipēda "faktiski pārvērtusies poligonā". Tāpat viņš atzīmēja to apstākļu netaisnību, ka alianses karavīri saņems vairāk privilēģiju "atšķirībā no sociāli nepasargātiem pilsoņiem".

Tas nav pirmais gadījums, kad Klaipēdas iedzīvotāji pauž neapmierinātību par militārajām mācībām. Aprīlī pilsētas iedzīvotāji izteicās pret Aizsardzības ministrijas manevru veikšanu pilsētas teritorijā. Turklāt atsevišķi iedzīvotāji sociālajos tīklos izsmēja veiktās mācības un dēvēja tās par "Counter-Strike spēli".

Ziņu lente
0