Spiegošanā apsūdzētajam dzelzceļniekam otrdien tiks pasludināts spriedums

© Sputnik / Sergey MelkonovТабличка "Идет заседание суда"
Табличка Идет заседание суда - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spiegošanā apsūdzētajā jelgavnieka dzelzceļa meistara Aleksandra Krasnopjorova lieta tuvojas beigām – tiesa paziņos spriedumu 29. maijā.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Otrdien, 29. maijā, Zemgales rajona tiesa pasludinās spriedumu spiegošanā apsūdzētajam Krievijas labā Latvijas Dzelzceļa (LDz) meistara Aleksandra Krasnopjorova lietā, vēsta Vesti.lv.

Drošības policija - Sputnik Latvija
Nedraudzējieties ar familiāriem ārvalstniekiem: DP stāsta, kā identificēt spiegu

Saskaņā ar apsūdzību, Krasnopjorovs, būdams LDz darbinieks, laika posmā no 2015. gada 21. oktobra līdz 2016. gada 23. septembrim sliežu ceļu teritorijā, kas atrodas Jelgavas dzelzceļa stacijas atbildības zonā, pēc Krievijas uzdevuma regulāri, sistemātiski un mērķtiecīgi nodarbojās ar nelikumīgu slepenas militārās nozīmes informācijas un komercnoslēpumu ievākšanu un nodeva apkopoto informāciju Krievijā esošajai kontaktpersonai.

Krasnopjorovs pavadījis cietumā vairāk nekā gadu, taču janvāra sākumā tika atbrīvots no apcietinājuma pret drošības līdzekli, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. Šobrīd viņam ir aizliegts izbraukt no Latvijas, viņam ir jāuzturas savā dzīvesvietā. Lieta tiek izskatīta slēgtās tiesas sēdēs, jo prokurore lūgusi tiesai uzaicināt liecinieku no Drošības policijas.

Krasnopjorovam draud cietumsods līdz 10 gadiem.

Ziņu lente
0