Vējonis aicina Saeimas deputātus nepārvērst katru savu ideju likumā

© Sputnik / Sergey MelkonovПрезидент Латвии Раймондс Вейонис
Президент Латвии Раймондс Вейонис - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Prezidents Raimonds Vējonis pievērsa parlamenta deputātu uzmanību tam, cik vienkārši un ātri līdz galam neapdomāta ideja Latvijā pārvēršas likumā.

RĪGA, 25. maijs – Sputnik. Latvijas līderis Raimonds Vējonis, uzstājoties ar runu starptautiskās konferences "Konstitucionālās tiesas loma globalizētā pasaulē 21. gadsimtā" atklāšanā, pievērsa uzmanību likumu izstrādes procesam Latvijas Saeimā vēsta Baltnews.lv.

Pēc prezidenta sacītā, diezgan bieži Latvijas valdībā līdz galam neapdomāta ideja viegli pārvēršas likumā. Un pats likums savukārt tiek piemērots formāli un pavirši, rutīnā zaudējot savu taisnīgumu.

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis - Sputnik Latvija
Vējonis pastāstīja, ko viņam uzrakstījuši krievvalodīgie sakarā ar skolu reformu

"Diemžēl Saeima nav spējusi vienoties par grozījumiem kārtības rullī, kas būtu vērsti uz likumdošanas procesa pilnveidošanu. Joprojām ir iespējams trešajā lasījumā ražot likumdošanas brāķi, joprojām likumdevējam nav pienākums pašam skaidrot iesniegtos priekšlikumus un pieņemtos likumus," — sūdzas Vējonis.

Tāpat viņš atzīmēja, ka Latvijā ir jāstiprina Valsts pārvalde un Satversmes tiesa, jo bez kompetentiem un profesionāliem ierēdņiem un tiesnešiem, pat vislabākie likumi paliks vien uz papīra.

Vērts atzīmēt, ka pašu Vējoni nesen asi kritizēja, jo viņš pasludinājis grozījumus Izglītības likumā, kas paredz pilnu mācību pāreju uz latviešu valodu Latvijas skolās.

Iepriekš ziņots, ka eirodeputāts no Latvijas Miroslavs Mitrofanovs apsūdzēja Vējoni gļēvulībā, sabiedrības cilvēks un žurnālists Degi Karajevs piedāvāja impīčmentu, savukārt Saeimas deputāts no "Saskaņas" Boriss Cilevičs apstiprināja, ka partija gatavo prasības iesniegšanu Satversmes tiesā.

Ziņu lente
0