RIA Novosti Ukraina portāla vadītāju pārved no Kijevas uz Hersonu

© Foto : РИА Новости УкраинаКирилл Вышинский
Кирилл Вышинский - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš Kirilu Višinski aizturēja UDD darbinieki, viņu apsūdz valsts nodošanā. Pants paredz brīvības atņemšanu līdz 15 gadiem.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. RIA Novosti Ukraina portāla vadītāju Kirilu Višinski pārved no Kijevas uz Hersonu drošības līdzekļa noteikšanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aizturētā advokātu.

Сотрудники СБУ Украины - Sputnik Latvija
UDD darbinieki ielaužas RIA Novosti Ukraina birojā Kijevā

Pārvešana sākusies vakar vēlu vakarā. Hersonā atrodas "Krimas Autonomās republikas" Ukrainas prokuratūras birojs, kas vada Višinska lietu. Iepriekš Ukrainas Drošības dienests aizturēja Višinski sakarā ar aizdomām par valsts nodošanu, viņam draud līdz 15 gadiem cietumsoda.

Tostarp, portāla vadītāju apsūdzēja pašpasludināto Doņeckas un Luganskas Tautas republiku atbalstīšanā.

Kā paziņoja UDD vadītāja vietnieks Viktors Konoņenko, valsts iedragāšanas darbību īstenošanai Višinskis katru mēnesi no Krievijas esot saņēmis finansējumu 53 tūkstošu eiro apmērā.

Turklāt UDD veica piecas kratīšanas RIA Novosti Ukraina birojos, kā arī RIA Novosti korespondentes Ukrainā Ludmilas Lisenko un RIA Novosti Ukrainas pārstāvniecības vadītāja Andreja Borodina dzīvokļos. Viņi tika izsaukti uz pratināšanu UDD. Borodins vēlāk paziņoja par vairāku stundu izmeklēšanas darbiem viņa mājās, apsūdzība viņam pagaidām neesot izvirzīta.

Patvaļība un atriebība par Krimas tiltu

Kremlī nosoda Ukrainas rīcību un solīja "savstarpējības darbības", tiklīdz tiks saņemta detalizētākā informācija. Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs uzsvēra, ka Maskava cer uz stingru starptautisko organizāciju reakciju uz UDD rīcību.

Krievijas ĀM nosauca par patvaļību Kijevas rīcību attiecībā pret RIA Novosti Ukraina.

"Kijevas rīcība attiecībā pret RIA Novosti Ukraina žurnālistiem ir nepieņemama," — paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Krievijas vēstniecība nosūtīja Ukrainas ĀM protesta notu ar prasību izbeigt vardarbību pret mediju pārstāvjiem.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" ģenerāldirektors Dmitrijs Kiseļovs paziņoja, ka Ukrainas varas iestādēm nekavējoties ir jāatbrīvo Višinskis un jāizbeidz mediju vajāšana.

Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" un telekanāla RT galvenā redaktore Margarita Simonjana norādīja, ka notikušais ir Kijevas atriebība par Krimas tiltu.

RIA Novosti Ukraina resurss juridiski nav saistīts ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija Segodņa", taču ir aģentūras informācijas partneris, piebilda Simonjana.

Ziņu lente
0