Nosaukts iespējamais Boeing 737 katastrofas iemesls

© AFP 2023 / YAMIL LAGEНа месте крушения самолета Boeing 737 авиакомпании Cubana de Aviacion в Гаване, Куба. 18 мая 2018
На месте крушения самолета Boeing 737 авиакомпании Cubana de Aviacion в Гаване, Куба. 18 мая 2018 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviokatastrofa notika piektdien – aviokompānijas Cubana de Aviacion lidmašīna nogāzās Havanas piepilsētā uzreiz pēc pacelšanās.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Bortinženieris, kurš apkalpoja reisu pirms avarējušā Boeing 737 Kubā, pauda viedokli, ka katastrofas iemesls varētu būt tehniska kļūda, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Kubas portālu Cubadebate.

"Trīspadsmit minūtes pirms tā nogāšanās mūsu ekipāža izlidoja uz Santjago de Kuba provinci. Mēs sarunājāmies ar viņiem pa radiosakariem, izbraucot uz skrejceļa… Šodien [piektdien], ap 11 no rīta, mēs, divu ekipāžu locekļi, tikāmies termināla (Havanas lidostas) dienesta telpās, lai papusdienotu un apmainītos pāris vārdiem pirms lidojuma. Mēs vairs tā nesatiksimies – acīmredzami, tehniskas kļūdas dēļ," — pastāstīja bortinženieris vārdā Johanners.

Boeing 737 katastrofa pie Havanas Piektdien Boeing 737 lidmašīna, kas lidoja no Havanas uz Olginu, nogāzās drīz pēc pacelšanās.

© AFP 2023 / Adalberto ROQUEBoeing 737 katastrofas vietā
На месте крушения самолета Boeing 737 авиакомпании Cubana de Aviacion, Куба, Гавана 18 мая 2018 года - Sputnik Latvija
Boeing 737 katastrofas vietā

Kā vietējiem medijiem pastāstīja aculiecinieki, lidmašīna centās atgriezties lidostā, taču ietriecās elektroapgādes vados.

Saskaņā ar Meksikas kompānijas Global Air datiem, kurai pieder Cubana de Aviacion lidmašīna, uz klāja bija 110 cilvēki. Pasažieru vidū bija pieci ārzemnieki, divi no tiem Argentīnas pilsoņi, pārējie kubieši.

Tiek atzīmēts, ka avarējušajai lidmašīnai bija 39 gadi, taču tam esot bijušas visas nepieciešamās atļaujas.

Vietējie mediji paziņojuši par četriem izdzīvojušajiem aviokatastrofā. Trīs sievietes tika nogādātas slimnīcā smagā stāvoklī, vīrietis nomira ceļā uz slimnīcu.

Sakarā ar traģēdiju Kubas varas iestādes izsludinājušas sēras.

Ziņu lente
0