Diennakts laikā ASV notiek jau otra apšaude

CC0 / pixabay / Охотничье ружье
Охотничье ружье - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Teksasā bojāgājušo skolēnu vecāki vēl nav paguvuši atgūties no šoka, bet Džordžijas štata mācību iestādē izskan jauni šāvieni, un līst asinis.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Amerikas Džordžijas štatā izlaiduma ceremonijas laikā Mauntsionas (Mount Zion) vidusskolā notika kārtējais, 22. "skolas apšaudes" gadījums kopš 2018. gada sākuma.

Saskaņā ar RIA Novosti paziņojumu, nezināmais atklāja uguni stāvvietā pie mācību iestādes.

Pēc Kleitonas apgabala policijas datiem apšaudes rezultātā bojā gājusi viena sieviete, vēl divas guvušas ievainojumus.

Cietušās tika nogādātas vietējās slimnīcās, kur viena no tām drīzumā mira. Pēc policijas sniegtajām liecībām, neviena no viņām šajā skolā nebija mācījusies. Pēc aculiecinieku sacītā apšaudi provocējis strīds uz stāvvietas teritorijas.

Tajā pašā piektdienā, 18. maijā, apšaudes rezultātā Santafē skolā, Teksasā, bojā gāja desmit cilvēki, vēl desmit tika ievainoti.

Policija identificēja uzbrucēju, tas bija 17 gadus vecais Dimitrioss Pagorcis.

Aizdomās turamais grasījās izdarīt pašnāvību. Viņu ievietoja Galvestonas apgabala cietumā bez atbrīvošanas iespējas pret drošības maksu, izvirzot apsūdzību slepkavībā ar īpaši smagiem apstākļiem.

Teksasa gubernators Gregs Abots paziņoja, ka jaunietis izmantojis ieroci un 38. kalibra revolveri, kurus paņēmis no sava tēva. Ierocis tika iepriekš legāli iegādāts. Turklāt aizturētā mašīnā tika atrastas spridzekļi un Molotova kokteiļi.

Slepkavas motīvi izmeklēšanai pagaidām nav skaidri.

Ziņu lente
0