Nevēlas vest uz Mārupi un nosaka negodīgas cenas: lidostas Rīga vadītāja par taksometriem

© Sputnik . Оксана ДжаданАэропорт "Рига"
Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Taksisti nevēlas vadāt klientus no lidostas "Rīga" īsos maršrutos, "klibo" čeku izsniegšana, cena ir nepamatota.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Sūdzību skaits par taksistu pakalpojumiem, kuri strādā lidostas "Rīga" teritorijā, pieaug katru dienu, pastāstīja lidostas valdes priekšsēdētāja Ilona Līce LNT intervijā 900 sekundes.

Pēc viņas sacītā, taksisti atsakās vest klientus uz īsiem maršrutiem, piemēram, uz Mārupi, "klibo" čeku izsniegšana, pakalpojumu cenas mēdz būt pārāk augstas. Lidostas vadība nevar ar to neko padarīt, paziņoja Līce.

Аэропорт Рига - Sputnik Latvija
Taxify pastāstīja, kā taksisti māna ārzemniekus lidostā "Rīga"

Izveidotās situācijas iemeslu viņa saskata Administratīvās tiesas lēmumā, kas lika pielaist visus taksometru pārvadātājus īstermiņa stāvvietai P1.

Pēc lidostas vadības domām, lēmums ir pretrunā ar starptautiskajām un nacionālajām gaisa aviācijas drošības normām un apdraud Latvijas kā Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) locekļa saistības. Turklāt liela taksometru skaita klātbūtne apdraud ceļu satiksmes drošību.

Atgādināsim, ka agrāk Starptautiskās lidostas "Rīga" teritorijā savus pakalpojumus varēja piedāvāt tikai tās taksometru kompānijas, kuras atbildēja noteiktām prasībām. Piemēram, to rīcībā bija ne mazāk par 50 vienādas krāsas automobiļiem ar GPS reģistratoriem, kuru datiem bija arī lidostas pieeja. Turklāt lidosta iekasēja 100 tūkstošus eiro gadā par ielaišanu savā teritorijā. Līdz šim savus pakalpojumus lidostā piedāvāja tikai divas kompānijas — Baltic Taxi, kura tika izveidota 2009. gadā kā aviokompānijas airBaltic partneris, un Rīgas Taksometru parks.

Tagad iebraukšana lidostas teritorijā arī citu taksometru mašīnām nav ierobežota. Taču 2013. gadā šo kārtību apstrīdēja tiesā. Taksometru uzņēmuma īpašnieks Valērijs Utjanskis pieprasīja piekļuvi lidostai, jo lidosta ir publiska, nevis privāta telpa. Tiesāšanās turpinājās ilgu laiku, rezultātā Augstākā tiesa piesprieda atvērt pieeju lidostai visiem taksometriem.

Tiesas lēmums tika izpildīts septembrī, caurlaižu sistēmas likvidēšana taksistiem novedusi ne tikai pie cenu kāpuma, bet arī pie haosa uz ceļa – desmitiem mašīnu metās braukt uz tā saucamo taksometru joslu, radot pie iebraukšanas garu rindu un apgrūtinot satiksmi.

Ziņu lente
0