"Alternatīva Vācijai" iesniegusi tiesā prasību pret Merkeli

© Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasАнгела Меркель
Ангела Меркель - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc partijas jurista domām, tas varētu likt Merkelei atstāt savu amatu.

RĪGA, 19. maijs – Sputnik. Kā vēsta RIA Novosti, vācu taisnības partija "Alternatīva Vācijai" (AFD) iesniegusi Konstitūcijas tiesā sūdzību pret kancleri Angelu Merkeli sakarā ar valdības migrācijas politiku. Par to raksta avīze Zeit, atsaucoties uz partijas juristu Štefanu Brandneru.

Pēc viņa sacītā, sūdzība tika iesniegta Karlsrūes pilsētas Konstitūcijas tiesā jau 14. aprīlī.

Vācu dizaineris Karls Lāgerfelds. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lāgerfelds gatavs atteikties no Vācijas pilsonības Merkeles dēļ

Tajā teikts, ka, veicot migrācijas politikas izstrādi, valdība pārkāpusi Bundestāga tiesības piedalīties lēmuma pieņemšanā. Tādēļ AFD pieprasa pārbaudīt Merkeles lēmumu par Vācijas un Austrijas robežas atvēršanu bēgļiem, kurš tika pieņemts 2015. gada septembrī.

"Šī prasība var mainīt pasauli. Un tā mainīs pasauli, ja novedīs pie vēlamā rezultāta," paziņoja Branders. Viņš piebilda, ka tajā gadījumā Merkelei tuvākajā laikā būs jāatstāj savs amats.

Saskaņā ar IeM vērtējumu, 2015. gadā Vācijā ieceļoja ap 900 tūkstošiem bēgļu un migrantu, un tas provocējis labējo noskaņojumu izaugsmi valstī. Rezultātā migrantu plūsmu ierobežoja līdz 200 tūkstošiem cilvēku gadā.

Migrācijas politika bija viens no strīdīgajiem tematiem jaunās Vācijas valdības veidošanas pārrunās. Taču "Alternatīva Vācijai" 2017. gada priekšvēlēšanu kampaņas laikā apsolīja, ka uzsāks kancleres Merkeles "atvērto durvju politikas" izmeklēšanu.

Ziņu lente
0