Rīgā norisināsies solidaritātes mītiņš Lindermana un Gapoņenko atbalstam

© Sputnik / Sergey MelkonovПикет у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко
Пикет у здания Полиции безопасности против ареста Александра Гапоненко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Krievu skolu aizstāvības štābs sarīkos solidaritātes mītiņu politieslodzīto Aleksandra Gapoņenko un Vladimira Lindermana atbalstam.

RĪGA, 16. maijs – Sputnik. Trešdien, 16. maijā, Krievu skolu aizstāvības štābs rīkos solidaritātes mītiņu politieslodzīto Aleksandra Gapoņenko un Vladimira Lindermana atbalstam. Par to Štāba aktīvisti paziņoja Facebook.

Akcija notiks pie Rīgas centrālā cietuma un Matīsa cietuma Mazā Matīsa ielā 3. "Brīvību Latvijas politieslodzītajiem! Nē politiskajām represijām Eiropas Savienībā!" teikts paziņojumā.

"Latvijas nacionālistiskā vadība krīt histērijā," — uzskata Štābā, ar to domājot krimināllietu sakarā ar Vislatvijas vecāku sapulces sarīkošanas faktu, par ko apsūdz Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētāju Tatjanu Ždanoku. Drošības policija turpina liecinieku un aizdomās turamo pratināšanu.

Татьяна Жданок в офисе Русского Союза Латвии - Sputnik Latvija
Tatjanas Ždanokas nopratināšana Drošības policijā: jautājumi un atbildes

"Tik nervoza reakcija nozīmē tikai vienu – mēs esam spēks, no mums baidās, mēs esam uz pareizā ceļa," — uzsver Krievu skolu aizstāvības štābs.

Pēc aktīvistu domām, valdošo etnokrātiju biedē veiksmīga Vislatvijas vecāku sapulces norisināšana, masveida pirmā maija demonstrācija par krievu izglītības aizstāvību un manāma starptautiskā rezonanse. "Viņi negaidīja, ka būsim aktīvi. Viņi grasījās, kā teica premjers Kučinskis, pārvest skolas uz valsts valodu bez lieliem skandāliem. Valdošajiem bija pamats tā domāt, jo pēdējās vēlēšanās krievi izvēlējās balsot par ļoti pretimnākošiem un lojāliem politiķiem," — teikts paziņojumā.

Štābā saprot, kādēļ valdošā elite demonstrē bezprecedenta cietsirdību pret aktīvistiem, — viņi cer tādējādi novērst protesta līderu uzmanību un iebiedēt vecākus, kuri masveidā iestājās par bilingvālās izglītības aizstāvību.

"Mēs nevaram padoties šai pretīgajai šantāžai. Mēs nevaram izrādīt vājumu, vienaldzību un neizlēmīgumu. Padoties – nozīmē kapitulēt," — uzskata Štābā.

Kā jau rakstīja Sputnik Latvija, Drošības policija sāka masveida uzbrukumus Latvijas sabiedriskiem darbiniekiem un tiesībsargiem

Ziņu lente
0