Sociālie tīkli sašutuši: Adidas apģērbs ar padomju simboliku līdz šim pārdošanā

© adidas America Inc.Adidas apģērbs ar padomju simboliku
Adidas apģērbs ar padomju simboliku - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotāji noskaidroja, ka Adidas sporta krekli ar padomju simboliku joprojām var nopirkt kompānijas oficiālajā vietnē Lielbritānijā un Vācijā.

RĪGA, 10. maijs — Sputnik. Lai gan pirms paris dienām tika paziņots par to, ka vācu sporta apģērbu, apavu un aksesuāru ražotājs Adidas noņēmis no pārdošanas drēbes ar PSRS simboliku, vīriešu krekli ar uzrakstu USSR joprojām pieejami pircējiem Lielbritānijā un Vācijā.

​"Izrādās, @adidas krekli joprojām ir pieejami tiešsaistē https://www.adidas.co.uk/ussr-jersey/CE2342.html and https://m.adidas.de/ussr-shirt/CE2342.html… Tātad, tikai par $90.00 jūs atbalstāt un pieņemat miljonu cilvēku spīdzināšanas un slepkavības Padomju Savienībā," — raksta sašutusi Alla Kudiņa, pievienojot savam tvītam heštegus #stopadidas #neverbuyadidas.

Atgādināsim, ka skandāls sakarā ar kompānijas Adidas jauno tematisko kolekciju izcēlies pēc Lietuvas Ārlietu ministrijas sūdzības. Pirms pasaules čempionāta futbolā, kas notiek Krievijā, vācu kompānija Adidas laidusi klajā futbolistu forma tērpam līdzīgu kolekciju. Par kolekcijas "odziņu" kļuva deju kleitas, kā arī vīriešu un sieviešu krekli ar uzrakstu USSR.

Tomēr šī kolekcija izraisīja neizpratni Lietuvas Ārlietu ministrijai un dažiem Latvijas politiķiem.

​"Vēl joprojām ir tādi, kas slimo ar "nostalģiju pēc impērijas", tikai mazliet negaidīti, ka to vidū ir arī pazīstamais koncerns @adidas," — teikts Lietuvas ministrijas publikācijā. Ar šo publikāciju Twitter dalījies arī Lietuvas ĀM vadītājs Lins Linkēvičs.

​Savukārt Latvijas Eiroparlamenta deputāts Artis Pabriks interesējās, vai Adidas arī piedāvās apģērbu ar nacistiskās Vācijas simboliem.

​Cita eiroparlamentāriete no Latvijas — Inese Vaidere — pat nosūtījusi Adidas firmas vadītājam vēstuli, kurā lūdza nekavējoties izņemt no pārdošanas kreklus ar padomju simboliku un atvainoties.

Diplomātiskā skandāla dēļ sarkanās kleitas attēls ar uzrakstu USSR tika noņemta no vietnes tajā pašā dienā. Taču, pēc visa spriežot, kompānija, kas joprojām nav komentējusi radušos situāciju, novāca tikai vienu paraugu no jaunās kolekcijas, turklāt ne visās savās vietnēs.    

Ziņu lente
0