Jaunzēlandē izveidojies gigantisks lūzums

© REUTERS / Anthony PhelpsМестные жители и полиция на месте разломов в результате землетрясения в окрестностях города Уорд в Новой Зеландии
Местные жители и полиция на месте разломов в результате землетрясения в окрестностях города Уорд в Новой Зеландии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lūzums radījis zinātnieku interesi, jo noskaidrojies, ka tas veidojies virs sena vulkāna krātera.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Fermā Jaunzēlandē izveidojies gigantisks lūzums — tā dziļums sasniedz sešstāvu mājas augstumu, garums salīdzināms ar diviem futbola laukumiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz RT. 

​Lūzums parādījies netālu no Rotorua pēc vairākas dienas ilgām lietavām. Fermas pārvaldnieks Kolins Tremeins pastāstīja, ka par "Tomo" iedēvētais lūzums, iespējams, radies 30. aprīlī.

Seismogrāfs. Zemestrīce - Sputnik Latvija
Ģeologi prognozē spēcīgu zemestrīci Jaunzēlandē

Aplēses liecina, ka lūzums ir 180 metrus garš un 20 metrus plats un dziļš.

Šis ir jau devītais lūzums, kas izveidojies fermā pēdējo gadu laikā, taču Jaunzēlandes vulkanologs Breds Skots intervijā kanālam Newshub uzsvēra, ka šis lūzums ir trīskārt lielāks nekā jebkurš cits, ko viņš redzējis līdz šim.

Lūzums "Tomo" radījis zinātnieku interesi, jo noskaidrojies, ka tas veidojies virs sena vulkāna krātera, kura izvirdums pēdējo reizi noticis pirms 60 tūkstošiem gadu.    

Ziņu lente
0