Nu gan ārsts: agrāk viltojis receptes, tagad nepamanīja lūzumu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas slimnīcas dežurējošais ķirurgs apskatīja pacienti tieši koridorā un nekonstatēja lūzumu; nākamajā dienā rentgens skaidri parādīja lūzumu.

RĪGA, 3. maijs — Sputnik. Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas dežurējošais ķirurgs nespēja noteikt pareizu diagnozi un aizsūtīja trīspadsmit gadus veco pacienti mājās, paziņoja TV3 kanāla raidījums Bez Tabu.

Kā stāsta meitenītes mamma, viņa guvusi rokas traumu sporta nodarbību laikā. Ierodoties slimnīcā, pacientei iztaisīja rentgenu. Pēc minūtes koridorā izgāja dežūrārsts un sāka mīcīt sāpošo roku. Kaut gan pieskārieni izrādījušies ļoti sāpīgi, ķirurgam tas nelikās aizdomīgi. Viņš nosūtīja bērnu pie medmāsas uzlikt kompresijas pārsēju, un pēc tam uz mājām.

Nākamajā dienā mātes paciente atbrauca paņemt rentgenu un traumas aprakstu. Tur bija skaidri rakstīts, ka bērnam konstatēts lūzums.

Māte nolēma pakonsultēties ar citu ķirurgu.

Ātrā palīdzība - Sputnik Latvija
Ātrā palīdzība Latvijas stilā: "sāp kāja – ej pie psihoterapeita"

"Aizejam pie ārsta, kurš brīnās, kur bijām dienu iepriekš. Teicu, ka bijām tepat Bērnu slimnīcā, taču apskati veica cits ārsts," pastāstīja pacientes māte.

Ārsts apstiprināja, ka rentgena attēlā skaidri un gaiši redzams lūzums.

Meitenes māte ir ārkārtīgi neapmierināta, ka dežurējošais ķirurgs nevarēja pamanīt lūzumu un aizsūtīja bērnu uz mājām mocīties visu nakti.

Klīnikas pārstāve Vita Šteina uzskata, ka no medicīniskā viedokļa pārkāpuma nebija, taču ķirurga attieksme, neapšaubāmi, bijusi nepieņemama.

Aptaujātie ķirurgi apstiprināja, ka dotajā gadījumā vārētu arī nepamanīt lūzumu uz rentgena attēla. Bērnu slimnīcā radiologs strādā līdz plkst. 18:00, pēc tam rentgenus skatās dežurējošais radiologs, taču tikai sarežģītos gadījumos. Šoreiz ķirurgs neuzskatīja par vajadzīgu vērsties pie dežurējošā radiologa, tādēļ pacientes mātei nācās braukt pēc rentgena apraksta nākamajā dienā.

Vīrietis gaida pieņemšanu pie ārsta - Sputnik Latvija
Kas neveic iemaksas, tas saņem neatliekamo medicīnisko palīdzību un ģimenes ārstu

Kā stāsta Vita Šteina, ķirurgam, visticamāk, noteiks disciplinārā pārkāpuma sodu. Ja gada laikā ārsts saņem divus šādus sodus, varētu būt runa par viņa atlaišanu.

Kā noskaidroja korespondenti, dežūrārsts tovakar bija Juris Šveklis, kurš iepriekš jau nonācis mediju redzes lokā. Žurnālistu eksperimenta gaitā izdevies noskaidrot, ka par nelielu samaksu dakteris ir gatavs izrakstīt psihotropo vielu recepti.

Saskaņā ar raidījuma informāciju, pēdējā gada laikā Šveklim jau tika noteikts disciplinārā pārkāpuma sods. Slimnīcas vadība vēl izskatīs jautājumu par šī bērnu ķirurga atlaišanu.    

Ziņu lente
0