Latvija atgādināja, ka ir gatava uzņemt BBC Krievijas redakciju

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasBBC
BBC - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīga varētu sniegt biroju 10-20 darbiniekiem, taču ir jāņem vērā Maskavas reakciju uz šādu soli.

RĪGA, 26. aprīlis — Sputnik. Latvijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Rīga ir gatava uzņemt britu teleradiokompānijas BBC Krievijas redakciju, ja konflikts starp Londonu un Maskavu turpinās saasināties.

Latvijas ĀM pārstāvis Gints Jegermanis paziņoja LNT raidījuma 900 sekundes ēterā, ka ministrijā jau vērsušies BBC biroja pārstāvji Latvijā.

Отделение Британского совета в Москве - Sputnik Latvija
Latvija gatava izmitināt pie sevis Lielbritānijas padomi un BBC dienestu krievu valodā

Savukārt, BBC pārstāvis šo gadījumu nekomentē un norāda,  ka neatklās informāciju par savu personālu. BBC krievu dienests vairākas reizes pārsniedz Rīgas biroju, kurš sastāv no diviem korespondentiem, kuri strādā trijās Baltijas valstīs.

"Mūs uzrunāja ar lūgumu sniegt atbalstu, ja tāda vajadzība rastos. Mēs šo jautājumu apspriedām, un tika pieņemts lēmums Nacionālajā drošības padomē, ka — ja britu puse lūgtu šādu atbalstu, tad Latvija būtu gatava to sniegt," paziņoja Jegermanis, precizējot, ka Rīga varētu piešķirt biroju 10-20 darbiniekiem.

Taču ir jāņem vērā iespējamo Krievijas reakciju uz šo soli. "Ja mēs skatāmies uz to, kas ir noticis pēdējo gadu gaitā, tad šī tendence ir klaji negatīva," atzīmē ārpolitikas iestādes pārstāvis.

Tāpat ĀM norādīja, ka nepieciešamības gadījumā Latvija būs gatava sadarboties un sniegt palīdzību citām britu organizācijām, kuras bāzējas Krievijā.

Iepriekš par gatavību uzņemt BBC redakciju un Britu padomi paziņoja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Britu padomes darbība Krievijā izbeigta sakarā ar tā statusa nenoregulēšanu.

Посольство Российской Федерации в Варшаве - Sputnik Latvija
Mediji: Polija izvērtē iespēju izraidīt Krievijas diplomātus pēc uzbrukuma Skripaļam

Krievijas ĀM rīcība kļuva par atbildi uz Krievijas diplomātu izsūtīšanu no Lielbritānijas sakarā ar bijušā GIP pulkveža Sergeja Skripaļa saindēšanas lietu.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs nosauca Londonas apsūdzības attiecībā pret Krieviju sakarā ar Skripaļa saindēšanas lietu par rupjām un nepierādītām. Lavrovs atzīmēja, ka Londonas rīcību izraisījusi, tostarp, Lielbritānijas varas iestāžu nespēja izpildīt Brexit solījumus.

Bijušais GIP pulkvedis Sergejs Skripaļs, kurš notiesāts Krievijā par spiegošanu, un viņa meita Jūlija tika nogādāti slimnīcā ar saindēšanos ar nezināmu vielu 4. martā britu Solsberijā. Skripaļs ieguva patvērumu Lielbritānijā pēc izlūku apmaiņas starp Krieviju un ASV 2010. gadā.    

Ziņu lente
0