Saulkrastu novadā atrasts bijušās prokurores līķis

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pensionāre Biruta Loze, kura iepriekš strādājuši par totalitārā režīma noziegumu izmeklēšanas prokurori, pazuda marta vidū.

RĪGA, 25. aprīlis — Sputnik. Valsts policija atradusi Saulkrastu novadā bezvēsts pazudušās Birutas Lozes līķi, kura strādājusi par totalitārā režīma noziegumu izmeklēšanas prokurori, vēsta iestāde.

Kā jau iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, 1932. gadā dzimusī sieviete pazuda laika posmā starp 13. marta plkst. 21:00 un 14. marta plkst. 9:30. Viņa izgāja no savas mājas Mārupē, Zeltiņu ielā un pazuda.

Нож - Sputnik Latvija
Baltijas valstis ir Eiropas Savienības līderes pēc tīšu slepkavību skaita

Aizdomās par Lozes slepkavību policija 11. aprīlī aizturēja iepriekš nesodītu 1967. gadā dzimušu vīrieti, kurš bijis pazīstams ar Lozi. Vēlāk tiesa sankcionēja viņa arestu. Pēc divām dienām, 13. aprīlī policisti atrada Lozes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Līķis tika aprakts kāpu zonā Saulkrastu novadā.

Viena no galvenajām izmeklēšanas versijām ir slepkavība savtīgos mērķos, saskaņā ar šo pantu pret aizdomās turamo uzsākts kriminālprocess. Arestētajam draud mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana no 10 līdz 20 gadiem.

Šobrīd Ģenerālās prokuratūras sastāvā vairs nav totalitāro režīmu noziegumu izmeklēšanas nodaļas.    

Ziņu lente
0