Bijušās prokurores pazušana: policijai ir aizdomas, ka tā ir slepkavība

© © Photo: Valsts policijaГосударственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirms apmēram mēneša pazudusī pensionāre Biruta Loze, kura iepriekš strādājusi par totalitārā režīma noziegumu izmeklēšanas prokurori, tikusi nogalināta, uzskata Latvijas Valsts policija.

RĪGA, 7. aprīlis – Sputnik. Informācija par Birutas Lozes pazušanu (dzimusi 1932. gadā) parādījās policijas lapā Facebook vēl 15. martā. Saskaņā ar Valsts policijas datiem, sieviete pazudusi laika posmā starp 21:00 13. martā un 9:30 14. martā. Viņa izgāja no mājas Zeltiņu ielā, Mārupē, un kopš tā laika par viņu nekas nav zināms.

Pensionāres pazīmes: augums 175 cm, kalsnas miesas uzbūves, rudas krāsas matiem ar sirmām saknēm garumā līdz pleciem. Bija ģērbusies ziemas jakā, cepurē, kājās bija balti ziemas zābaki.

Līdz šim brīdim pensionāres meklēšanas nav devusi nekādus rezultātus, un policija sākusi kriminālprocesu sakarā ar slepkavības faktu, jo pastāv viedoklis, ka pret Birutu Lozi tika pastrādāts noziegums, un viņa tika noslepkavota. Policija turpina pazudušās pensionāres meklējumus Latvijā, jo informācija par to, ka viņa varējusi pamest republikas robežas, pagaidām neesot saņemta, vēsta mediji ar atsauci uz Valsts policijas pārstāvi.

Policijas darbinieki vienlaikus strādā pie vairākām sievietes pazušanas versijām, kura, atgādināsim, iepriekš strādājusi par prokurori Ģenerālajā prokuratūrā totalitārā režīma noziegumu izmeklēšanas nodaļā. Viena no versijām saistīta ar to, ka Biruta Loze varēja kļūt par kaut kāda īpašuma nozieguma upuri.

Нож - Sputnik Latvija
Nāvīgā statistika: Latvijā palielinās smagu noziegumu statistika

Tāpat viena no versijām ir tāda, ka viņas pazušana saistīta ar iepriekšējo nodarbošanos prokuratūrā, taču šī versija patlaban nav galvenā.

Viena no pēdējām skaļajām lietām, kur parādījies prokurores Birutas Lozes vārds, bijusi saistīta ar genocīda noziegumu izmeklēšanu, kuros tika apsūdzēts bijušais Valsts drošības ministrijas aizsardzības virsnieks 82 gadus vecais Iļja Mašonkins. 2006. gadā process attiecībā pret otrās grupas invalīdu Mašonkinu, kuru vainoja par masveida deportācijām no Latvijas, tika izbeigts, jo viņš tika atzīts par nepieskaitāmu.

Birutas Lozes meklēšanas darbos tāpat tika iesaistīta lielākā nevalstiskā pazudušo cilvēku meklēšanas organizācijas Bezvests.lv. Vēl martā brīvprātīgie pārmeklēja Mūkusalas rajonu, Zaķusalu un Lucavsalu, taču bez jebkādiem rezultātiem. Šobrīd policija turpina veikt aktīvus un plašus pazudušās pensionāres meklēšanas pasākumus.

Policija lūdz visus, kam ir izmeklēšanai svarīga informācija, vērsties pa e-pastu kip@vp.gov.lv; kā arī zvanīt pa tālruņiem 67 075 389, 67 075 287 vai 110.

Ziņu lente
0