Simoņana: Krievija pelnījusi tiesības pastāstīt pasaulei patiesību

© Sputnik / Vladimir Trefilov"Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana
Rossija segodņa un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana sniegusi interviju zviedru telekanālam SVT Agenda, kuras vadītājs Berts Sundstrēms mēģināja nostādīt viņu neveiklā stāvoklī ar viltīgiem jautājumiem, taču tas viņam par labu nenāca.

RĪGA, 19. aprīlis — Sputnik. Intervijā zviedru telekanālam SVT Agenda Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pauda, ka valsts telekanāli Rietumos tiek uzskatīti par normu, taču nez kāpēc tiek noliegtas Krievijas tiesības uz tādiem medijiem.

Pats SVT Agenda ir valsts kanāls, kurš strādā uz licences nodevu līdzekļiem, vēsta Sputnik Moldova.

Žurnālists pavaicāja Simoņanai, kāds ir Rietumu mediju viedoklis par Krieviju, un lūdza pastāstīt, ko viņa domā par to, kā tiek atspoguļota viņas valsts. Lai demonstrētu atšķirību starp RT un SVT Agenda metodēm notikumu atspoguļošanai Simoņana pieminēja Skripaļu lietas izmeklēšanu. Viņa atzīmēja, ka zviedru kanāls nav atspoguļojis svarīgas nianses. Piemēram, pētnieciskā centra informāciju par to, ka tas nevar apstiprināt vielas A-234 izcelsmi Krievijā.

"Jūs pastāstījāt par Skripaļu saindēšanu, jūs pastāstījāt par britu viedokli, pastāstījāt par diplomātu izsūtīšanu. Taču to, ka ārlietu ministrs melojis un Lielbritānija faktiski piekrāpusi visu pasauli ar šo stāstu, jūs nepieminējāt. Bet mēs to stāstām. Tāda ir atšķirība," — paskaidroja Simoņana, kuru citēja RIA Novosti.

Sundstrēms iebilda, ka zviedru mediji noteikti ziņoja, ka laboratorija nav varējusi noteikt gāzes izcelsmi, bet RT galvenā redaktore norādīja: SVT Agenda vietnē nekas tamlīdzīgs nav publicēts.

Pēc tam zviedru žurnālists pārmeta Simoņanai, ka RT rada nepatiesu ainu par notikumiem Zviedrijā.

Главный редактор RT и Sputnik Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana par Latviju: viņus pat iekarot nevajag

"Jūs sakāt, ka pie mums valda haoss, Zviedriju aizpildījuši migranti, kuri izvaro visus pēc kārtas un tā tālāk… Mana valsts nepavisam nav tāda, kādu jūs to rādāt," — viņš teica.

Margarita Simoņana savukārt demonstrēja virkni publikāciju par Zviedriju, kurās atainoti pozitīvi aspekti, un izteicās, ka, iespējams, Berts reti lasa RT, tāpēc viņam radies tāds viedoklis.

Tāpat RT redaktore atzīmēja, ka rietumu mediji gandrīz vienmēr ataino Krieviju no negatīva skatu punkta, un minēja virkni pozitīvu tendenču, ko SVT Agenda nav atspoguļojusi. Tāpat, pēc Simoņanas domām, ASV un Eiropas mediji nepārbauda informāciju, bet gan "pieķeras jebkuram apgalvojumam, kas parādītu Maskavu negatīvā gaismā".

Kā aizspriedumainas attieksmes piemēru viņa minēja Francijas prezidenta Emanuela Makrona paziņojumus par to, ka RT par viņu izplatījusi melīgu informāciju priekšvēlēsanu kampaņas laikā.

"Gan viņa štāba vadītājs, gan viņš pats daudzkārt teica, ka viņi ir RT propagandas upuri. Kā piemērus viņi sniedza absolūtus melus. Viņi minēja it kā mūsu publicētas ziņas, ko mēs nekad neesam publicējuši. To ir viegli izmeklēt un noskaidrot. Taču neviens neizmeklē. Visi vienkārši citē Francijas prezidentu. Francijas prezidents tā teicis, un mums viņam jātic. Taču viņš jūs ir piekrāpis," — teica Simoņana.

Ziņu lente
0