Simoņana par Latviju: viņus pat iekarot nevajag

© Sputnik / Владимир АстапковичГлавный редактор RT и Sputnik Маргарита Симоньян
Главный редактор RT и Sputnik Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana pastāstīja, kāda iemesla dēļ Latvijas sabiedriskajiem medijiem aizliegts izmantot Sputnik materiālus.

RĪGA, 6. aprīlis – Sputnik. Aizliegums Latvijas valsts medijiem izmantot aģentūras Sputnik materiālus saistīts ar Krievijas pretinieku "maigā spēka" izmantošanu, norādīja starptautiskās ziņu aģentūras "Rossija segodņa" un RT galvenā redaktore Margarita Simoņana programmas "Vakars ar Vladimiru Solovjovu" ēterā telekanālā "Rossija 1".

Iepriekš Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) iebilda pret Sputnik materiālu izmantošanu Latvijas sabiedriskajos medijos, jo "Latvijas nodokļu maksātāju naudas izlietošana "Sputnik" stiprināšanai un tā zīmola popularizēšanai nav Latvijas sabiedrības interesēs".

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana uzslavējusi Latvijas NEPLP par auditorijas piesaistīšanu Sputnik

Šis lēmums pārsteidza Latvijas žurnālistus, kuri atzīmēja, ka liegums sarežģīs viņu darbu, turklāt, pēc būtības, tā ir cenzūra.

"Šodien Latvija norādīja, ka tās medijiem un pilsoņiem nevar būt nekā kopīga ar Sputnik. Jūs jautājāt, kā iespējams un vai vispār iespējams strādāt. Viņi paziņoja valsts līmenī, ka nevienam nav tiesību izmantot fotogrāfijas, informāciju… Tās ir bailes: ja nu pēkšņi tas ir "maigais spēks", ja nu pēkšņi viņi kaut ko pie mums sastrādās, ja nu pēkšņi mūsu cilvēki viņus palasīs, aizies pie viņiem, inficēsies ar bacili un sāks mīlēt Krieviju vairāk, nekā mēs to atļaujam, vairāk, nekā noteikts. Tādā realitātē mēs strādājam. Es nerunāju par mums konkrēti, es runāju par mūsu valsti, par visu Krieviju," – teica Simoņana.

Viņa piebilda, ka bieži nācies dzirdēt: Krievijā dzīvojoši nacionālās diasporas pārstāvji savā dzimtenē vēlējušies atvērt, piemēram, krievu skolu, palīdzēt universitātei, organizēt krievu valodas kursus, taču tāda iespēja liegta, jo "saņemts signāls no noteiktas vēstniecības, šajā gadījumā – no amerikāņu vēstniecības par to, ka tā darīt nevajag".

"Tāpēc, ka mūsu oponenti ar savu "maigo spēku" ir panākuši: daudzās šajās nepatstāvīgajās valstīs elite strādā viņu labā. Viņus pat iekarot nevajag, viņi strādā kā padotie, par algu, un to, ko saka mazs cilvēks – vēstnieks, to citās valstīs dara liels cilvēks – premjerministrs vai prezidents. Lūk, kas ir "maigais spēks", ar ko mēs diemžēl kādu laiku neesam strādājuši," – piezīmēja Simoņana.

Viņa piebilda, ka Krievija savulaik tiktāl iestigusi savās iekšējās problēmās, ka vienkārši palaidusi to garām.

"Ja tu nenodarbojies ar savu "maigo spēku", agri vai vēlu pie tevis ķersies svešs "maigais spēks"," – secināja Simoņana.

Ziņu lente
0