Krievija atradusi Sīrijas ķīmisko ieroču uzbrukuma inscenējuma video "aktierus"

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Pāriet pie mediju bankasSīrija
Sīrija - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Provokāciju Sīrijā izpildīja NVO, kuras par maksu sadarbojas ar Lielbritānijas un ASV varas iestādēm. Viņu vidū ir arī "Baltās ķiveres", paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis OPCW Aleksandrs Šuļgins.

RĪGA, 17. aprīlis — Sputnik. Krievija nav atklājusi ķīmisko ieroču izmantošanas pazīmes Dumas pilsētā Sīrijā, taču atrasti "inscenējuma video ieraksta dalībnieki", paziņoja Krievijas pastāvīgais pārstāvis OPCW Aleksandrs Šuļgins. Viņš norādīja, ka Krievija vaino Lielbritāniju ķīmisko ieroču uzbrukuma inscenējumā, un nav izslēgts, ka ar to ir saistītas arī ASV, vēsta RIA Novosti.

"Mums ir ne jau vienkārša "augsta pārliecības pakāpe", par ko pēc viena šablona runā mūsu Rietumu partneri, bet gan neapgāžami pierādījumi tam, ka nekāds incidents 7. aprīlī Dumā nav noticis, un tā ir izplānota Lielbritānijas specdienestu provokācija, iespējams, ar savu vecāko sabiedroto atbalstu no Vašingtonas ar mērķi maldināt pasaules sabiedrību un attaisnot agresiju pret Sīriju," — pastāstīja Krievijas diplomāts, uzstājoties speciālā OPCW padomes sēdē Hāgā.

Лаборатория инновационных медицинских технологий в Долгопрудном - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM: Rietumvalstis uzbruka Sīrijai, pamatojoties uz sociālo tīklu datiem
Iepriekš Rietumi apsūdzēja Damasku ķīmisko ieroču izmantošanā uzbrukumā Sīrijas Dumas pilsētai Austrumgutā. Maskava apstrīdēja informāciju par hlora bumbu, ko  it kā esot nometuši Sīrijas bruņotie spēki. Turklāt Krievijas BS Ģenerālštābā jau 13. martā ziņoja, ka nemiernieki gatavo Austrumgutā provokāciju ar ķīmisko ieroču izmantošanas inscenējumu.

Pēc Aleksandra Šuļgina sacītā, Krievija atradusi inscenējuma video dalībniekus par it kā sarīkoto ķīmisko uzbrukumu.

"Pamatojoties uz mūsu, es uzsveru, nacionālo izmeklēšanu, mēs neatradām nevienu pazīmi tam, ka Dumā tiktu izmantoti ķīmiskie ieroči. Nevienu liecinieku, nevienu saindēto slimnīcā atrast neizdevās. Netika atrasta nekāda ķīmisko ieroču munīcija. Toties izdevās atrast tiešos inscenējuma video dalībniekus, kurš tika prezentēts kā ķīmisko ieroču uzbrukuma "pierādījums"," — paziņoja Šuļgins.

Pēc viņa sacītā, provokāciju Sīrijā izpildīja NVO, kas par maksu sadarbojas ar Lielbritānijas un ASV varas iestādēm.

Krievijas AM atradusi Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku videoieraksta dalībniekus - Sputnik Latvija
Krievijas AM atradusi "Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku" videoieraksta dalībniekus
"Par šīs provokācijas tiešajiem izpildītājiem kļuva pseidohumanitārās NVO, kuras atrodas Sīrijas valdības pretinieku aizgādniecībā. Viņu vidū ir vairākkārt suminātās "Baltās ķiveres", kurus tik ļoti mīl slavēt dažas šeit klātesošās delegācijas. Mēs jau teicām, un apstiprinām to vēlreiz, ka šīs struktūras uz maksas pamata sadarbojas ar ASV, Lielbritānijas un dažu citu valstu valdībām," —viņš paziņoja pirmdien, uzstājoties organizācijas izpildītāju padomes sēdē Hāgā.

Pēc Šuļgina sacītā, minētās NVO — "tie ir maksas aģenti, aktieri, kuri, kad tas ir nepieciešams, tēlo nepieciešamo pūli".

"Par Rietumvalstu naudu viņi gatavo dažādus inscenējuma videoierakstus, izplata fotogrāfijas ar mīļāko sižetu — "nelaimīgie bērni — Asada asiņainā režīma upuri"," — teica diplomāts.

Iepriekš Krievijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs jau ziņoja, ka tā dēvēto "Balto ķiveru" pārstāvji tika pakļauti spēcīgam Lielbritānijas spiedienam, lai īstenotu Sīrijā gatavotās provokācijas.

Солдаты Сирийской армии на восточной окраине Думы. 8 апреля 2018 - Sputnik Latvija
Krievijas ĀM rīcībā ir pierādījumi: ķīmiskais uzbrukums Dumā bija inscenēts
Viņš atzīmēja, ka "Baltās ķiveres" norādīja, ka tieši no 3. līdz 6. aprīlim Jaysh al-Islam grupējuma nemiernieki veiks spēcīgu artilērijas apšaudi Damaskā, tas izraisīs valdības karaspēku atbildes reakciju, ko "Baltajām ķiverēm" jāizmanto, lai īstenotu provokāciju ar "ķīmiskajiem ieročiem".

Organizācija "Baltās ķiveres" deklarē, ka tās mērķis ir Sīrijas mierīgo iedzīvotāju politiski neitrāla aizsardzība bez bruņotām darbībām. Internetā pēdējo gadu laikā arvien biežāk sāk parādīties videoieraksti, kuros cilvēki baltās ķiverēs glābj bērnus no gruvešiem.

Taču paralēli parādījās arī videoieraksti, kuros redzams, kā tās pašas "Baltās ķiveres" veido inscenējuma video, uzklājot grimu "cietušajiem", diktējot, kas tiem ir jāsaka. Sīrijas žurnālisti parādījuši arī vairākus materiālus, kuros "glābēji" redzami ar ieročiem rokās un militārajā tērpā.

Sīrijas prezidents Bašars Asads paziņoja, ka organizācijas "Baltās ķiveres" locekļi patiesībā ir Al-Qaeda atbalstītāji.    

Ziņu lente
0