Video

Krievijas AM atradusi "Dumas ķīmiskā uzbrukuma seku" videoieraksta dalībniekus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas Aizsardzības ministrija atradusi cilvēkus, kuri piedalījušies videoieraksta uzņemšanā par "ķīmiskā uzbrukuma sekām" Dumas pilsētā Sīrijā. Pilsētnieki pastāstīja, kā tika uzņemts inscenētais ieraksts.

Par to, ka videoieraksts par ķīmiskā uzbrukuma sekām Dumas pilsētā Sīrijā ir inscenēts, pastāstīja paši ieraksta dalībnieki, informēja Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālais pārstāvis ģenerālmajors Igors Konašenkovs.

"Izdevās atrast pašus videoieraksta dalībniekus un iztaujāt viņus. Šodien mēs iepazīstinām ar šo cilvēku interviju. Dumas iedzīvotāji sīki pastāstīja, kā notika inscenētās ainas uzņemšana, kādās epizodēs viņi paši piedalījās un ko attēloja," – pastāstīja Konašenkovs.

Divi mediķi no vietējās slimnīcas, ieraudzījuši sevi kadrā, paziņoja, ka "nevienam slimnīcā nogādātajam cietušajam nav bijušas nekādas indīgo vielu ietekmes pazīmes".

"Kad viņiem tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība, slimnīcā ieskrēja nepazīstami cilvēki. Dažiem no viņiem bija video kameras. Šie cilvēki sāka kliegt, radīt paniku un apliet visus ar ūdeni no šļūtenēm, kliedzot, ka visi saindēti ar indīgām vielām. Pacienti un viņu tuvinieki panikā sāka apliet viens otru ar ūdeni," – teica Krievijas AM pārstāvis.

Kad tas viss bija nofilmēts, svešinieki ātri pazuda, piebilda Konašenkovs. Viņš uzsvēra, ka Krievijas AM rīcībā ir pierādījumi, kuri "liecina par Lielbritānijas tiešu dalību šīs provokācijas organizēšanā".

"Mums precīzi zināms, ka laikā no 3. līdz 6. aprīlim tā saucamo "Balto ķiveru" pārstāvji saskārās ar spēcīgu spiedienu no Londonas, lai pēc iespējas ātrāk īstenotu iepriekš sagatavoto provokāciju," – uzsvēra Konašenkovs.

Aizvadītajā nedēļā Rietumi apsūdzēja Damasku par ķīmisko uzbrukumu Dumas pilsētā. Maskava šo informāciju noliedza. Krievijas karavīri apmeklēja Dumu un neatrada ne indīgo vielu pēdas, ne pacientus ar simptomiem, kas raksturīgi ķīmisko ieroču pielietojuma sekām.

Krievijas ĀM norādīja, ka ziņas par to, ka Sīrijas bruņotie spēki izmanto indīgas vielas, publicētas ar nolūku glābt teroristus un attaisnot iespējamos uzbrukumus no ārienes.

Jau 13. martā Krievijas Bruņoto spēku Ģenerālštābs informēja, ka Austrumu Gutā kaujinieki gatavo provokācijas ar ķīmisko ieroču pielietojuma inscenējumu.

Ziņu lente
0