WSJ: Tramps bija gatavs veikt triecienuzbrukumu Krievijas objektiem Sīrijā

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПрезидент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе
Президент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Viens no ASV prezidentam Donaldam Trampam prezentētajiem triecienuzbrukuma variantiem Sīrijā paredzēja tāpat triecienuzbrukuma veikšanu Krievijas Pretgaisa aizsardzības sistēmām valstī.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps bija gatavs veikt triecienuzbrukumu, tostarp, Krievijas un Irānas objektiem Sīrijā, vēsta avīze Wall Street Journal

Kā raksta avīze, Pentagona vadītājs Džeims Metiss prezentēja Baltajam namam trīs triecienuzbrukuma variantus. Pirmais – triecienuzbrukums Sīrijas objektiem, kuriem ir sakars ar ķīmiskajiem ieročiem. Otrā opcija – triecienuzbrukums lielākam mērķu spektram, tostarp, pētniecības objektiem, kuri saistīti ar ķīmiskajiem ieročiem, un militārajiem komandcentriem.

ASV eksadras kuģis Donald Cook - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV uzbrukums Sīrijai: priekškars ir pacelts, Tramps diriģē

Trešais variants paredzēja arī triecienuzbrukumu Krievijas Pretgaisa aizsardzības sistēmām Sīrijā. Šis variants bija izstrādāts, lai "iedragātu Sīrijas režīma militāro potenciālu", taču neaizskarot "Bašara Asada politiskos mehānismus".

Pēc avīzes informācijas, Tramps uzstāja uz triecienuzbrukuma Krievijas un Irānas objektiem Sīrijā, lai "nepieciešamības gadījumā izvilkt Asada militāro aprīkojumu". Taču Metiss iestājās pret to. Beigās Tramps apstiprināja "hibrīdo plānu".

14. aprīlī ASV, Francijas un Lielbritānijas bruņoto spēku raķetes apšaudīja Sīrijas Arābu Republikas militārās un civilās infrastruktūras objektus. Tika palaistas vairāk nekā 100 spārnotās raķetes un "gaiss-zeme" klases raķetes. Krievijas prezidents Vladimirs Putins nosauca apšaudi par agresijas aktu pret suverenu valsti, turklāt nedz Krievijas militārie eksperti, nedz vietējie iedzīvotāji neapstiprināja ķīmisko ieroču uzbrukuma faktu, kurš kļūtu par ieganstu triecienam.

Ziņu lente
0