Andrejsalā gadiem ilgi darbojas ekspluatācijā nenodotie objekti

© Sputnik / Sergey MelkonovПричал на Андрейсале популярное место отдыха у рижан
Причал на Андрейсале популярное место отдыха у рижан - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ipašnieks apgalvo, ka drošākas ēkas nepastāv, jo tās esot "pārbaudītas ļoti daudz reižu".

RĪGA, 16. Aprīlis – Sputnik. Rīgas Andrejostā bijušās ostas darbnīcas telpās 11 gadus darbojas klubs First MIR (iepriekšējais nosaukums – First Dača), kurš līdz šim oficiāli nav pieņemts ekspluatācijā, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums De facto.

2010. gadā Rīgas Būvvalde atklāja nelikumīgu celtniecību pārveidotā darbnīcā: kluba īpašniekiem nebija būvatļaujas. Atļauja tika noformēta tika pēc četriem gadiem, taču ēka, kurai klāt tika piebūvēta deju telts, tā arī nebija nodota ekspluatācijā.

Заброшенный дом на углу улиц Марияс и Элизабетес - Sputnik Latvija
Reāls drauds galvaspilsētas centrā: Rīgas dome atcerējusies par graustu

SIA Club first līdzīpašnieks Ivo Vasiļevskis neuzskata klubu par "nelikumīgu celtniecību", pēc viņa teiktā "konstrukcija, kas pielikta pie esošās ēkas, ir parasta telts, tikai liela. Uz pamatiem zemē viņa nav ierakta nevienā vietā."

Pirms dažiem gadiem klubam piebūvēja klāt restorānu Naples. Tas tiks izvietots vecā ostas šķūnī, kuram blakus tika iekārtota terase un baseins. Atļauja arī netika noformēta, un 2014. gadā Rīgas Būvvalde pieprasīja pārtraukt ekspluatāciju. Uz to īpašnieki atbildēja, ka klubam ir derīga celtniecības atļauja, savukārt restorāna dokumenti esot kārtoti. Uz Latvijas Televīzijas jautājumu, kā var būt pārliecinātiem par abu ēku drošību, Vasiļevskis paziņoja: "Nu, droši vien, ka drošākas ēkas nepastāv, uzskatīsim tā. Viņas ir pārbaudītas ļoti daudz reižu."

Vasiļevskim pieder ne vien Club first, viņš ir arī Latvijas Nafta līdzīpašnieks. Pēc raidījuma domām biznesmenim esot sakari politiskajās aprindās. Telefonsarunā uzņēmējs paskaidroja — tas, ka klubs joprojām nav nodots ekspluatācijā, ir birokrātiska procesa vaina.

Pagājušajā nedēļa atbildība par kluba uzraudzību pārgāja pie Būvniecības valsts kontroles biroja un brīvdienās iestāde tika slēgta.

Ziņu lente
0