Aptauja: vairums vāciešu uzskata, ka Tramps ir bīstamāks nekā Putins

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в саммите АТЭС
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп в саммите АТЭС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aptauja tika rīkota no 10. līdz 13. aprīlim. Tajā piedalījās 2025 pilngadīgi Vācijas pilsoņi.

RĪGA, 16. aprīlis – Sputnik. Vairums Vācijas iedzīvotāju (vairāk nekā 75%) uzskata, ka ASV prezidents Donalds Tramps ir bīstamāks nekā viņa Krievijas kolēģis Vladimirs Putins, liecina pēc Wiese Consult GmbH pasūtīkuma Forsa institūta veiktā aptauja, vēsta RIA Novosti.

Puse respondentu uzskata, ka atbildība par spriedzes pieaugumu starp Rietumiem un Krieviju gulstas uz ASV pleciem, 25% uzskata, ka tā ir Krievijas atbildība, 7% vaino Eiropas Savienības valstu vadību, 8% uzskata, ka visi ir vainīgi. Par pakāpenisku pret Krieviju vērsto sankciju atcelšanu izteicās 55% vāciešu. Par pastiprināšanu – 13%.

Президент США Дональд Трамп встретился с лидерами ЕС в Брюсселе - Sputnik Latvija
WSJ: Tramps bija gatavs veikt triecienuzbrukumu Krievijas objektiem Sīrijā

2014. gadā ASV un citas Rietumu valstis ieviesa pret Krieviju sankcijas sakarā ar Ukrainas konfliktu. Šie pasākumi tika vairākas reizes pagarināti un paplašināti. Krievija veica atbildes pasākumus, ierobežojot pārtikas produktu importu no ASV, ES valstīm, Austrālijas, Kanādas un Norvēģijas. Maskava vairākkārt uzsvēra, ka runāt ar Krieviju sankciju valodā ir neproduktīvi.

Kārtējās spriedzes uzliesmojums starp Krieviju un Rietumiem notika pēc savstarpējas masveida diplomātu izsūtīšanas. Par iemeslu kļuva bijušā GIP izlūkdienestu darbinieka Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlija slepkavības mēģinājums britu Solsberijā. Londona un dažas citas valstis bez pierādījumu sniegšanas apsūdzēja šajā incidentā Maskavu. Krievija kategoriski noliedz saikni ar šo noziegumu, dēvējot Rietumu pozīciju par provokāciju.

Ziņu lente
0