Krievijas ārlietu ministra vietnieks: NATO darbības kaitē Eiropas drošībai

© Sputnik / Grigory SysoevЗаместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко
Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltijas valstīm dāvātā ASV militārais atbalsts tiks iztērēts amerikāņu bruņojuma iegādei un kaitēs Eiropas drošībai, uzskata Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško.

RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. NATO centieni sniegt militāro palīdzību Baltijas valstīm nenāks par labu drošībai Eiropā, žurnālistiem pastāstīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksandrs Gruško, ziņo RIA Novosti.

Šonedēļ pēc ASV prezidenta Donalda Trampa samita ar Latvijas, Igaunijas un Lietuvas prezidentiem – Raimondu Vējoni, Kersti Kaljulaidi un Daļu Grībauskaiti Baltais nams informēja par ASV gatavību piešķirt Baltijas valstīm militāru palīdzību 170 miljonu dolāru apmērā. Šādam solim būtu jānostiprina Latvijas, Igaunijas un Lietuvas nacionālo bruņoto spēku un nacionālo drošības spēku iespējas.

Флаг НАТО - Sputnik Latvija
Viedoklis
ASV un NATO neprāts novedis pasauli uz kara sliekšņa

Krievijas Federācijas Padomes Aizsardzības komitejas locekļi uzskata šo soli par Krievijai nedraudzīgu, un Valsts domes Aizsardzības komitejas priekšsēdētāja vietnieks Jurijs Švitkins brīdināja, ka tas palielinās spriedzi pie Krievijas robežām.

"ASV turpina dubultu līniju: no vienas puses, austrumu flanga nostiprināšana, no otras puses – placdarma izveidošana spēka projicēšanai. Saprotams, ka tā mudina sabiedrotos nelokāmi pildīt Vašingtonas prasības palielināt militāro budžetu līdz 2%. Šeit saskatāma ASV vēlme panākt, lai šī nauda pārsvarā tiktu tērēta amerikāņu bruņojuma iegādei," – teica Gruško Maskavas Drošības konferences kuluāros, atbildot uz lūgumu komentēt ASV lēmumu sniegt palīdzību Baltijas valstīm.

Politiķis piebilda: "Mūsu viedoklis ir skaidrs: mēs uzskatām, ka visas šīs pūles, ko saskatām no NATO puses, nevis nostiprina drošību, bet gan, gluži otrādi, kaitē tai."

Ziņu lente
0