Baltkrievijas aizsardzības ministrs kritizē Austrumeiropas militarizāciju

© Sputnik / Виктор ТолочкоМинистр обороны Андрей Равков
Министр обороны Андрей Равков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
NATO smagā bruņojuma dislokācija Baltijas valstu teritorijā liecina par centieniem slepus mainīt spēku līdzsvaru ar dubultas bāzēšanas metodēm, uzskata Baltkrievijas Republika.

RĪGA, 6. aprīlis — Sputnik. Eiropā vērojama pārlieka un nepamatota militarizācija, Maskavas Starptautiskās drošības konferencē norādīja Baltkrievijas aizsardzības ministrs Andrejs Ravkovs, informē RIA Novosti.

Американские ракеты Patriot - Sputnik Latvija
NATO gatavojas izvietot kompleksus Patriot Polijā un Baltijā

Viņš uzsvēra, ka šādos apstākļos Minsku satrauc Austrumeiropas valstu teritorijā notiekošo pasākumu raksturs. "Mēs vērojam Ziemeļatlantijas alianses liela mēroga stratēģiskā uzbrukuma operācijas austrumu virzienā sagatavošanas un īstenošanas scenārija neslēptu izstrādāšanu," – piebilda Ravkovs.

Viņš atgādināja, ka Latvijas, Lietuvas un Igaunijas teritorijā tiek izvietots NATO smagais bruņojums, ko Baltkrievija vērtē kā centienus slepus mainīt spēku līdzsvaru ar dubultas bāzēšanas metodēm.

"Realitāte ir sekojoša: Baltijas valstu teritorijā savesta NATO militārā tehnika, turpinās tās sagatavošana uzglabāšanai un apkalpošana. Skaitliskā ziņā pilnvērtīgam armijas korpusam pielīdzināma bruņojuma parādīšanos šeit mēs uzskatām par centieniem slepus mainīt spēku līdzsvaru ar dubultas bāzēšanas metodēm," – norādīja Baltkrievijas aizsardzības ministrs.

Ravkovs paskaidroja, ka NATO veiktā karaspēku savilkšana pie robežām ved pie starptautiskās spriedzes pastiprināšanās.

Испанский основной боевой танк Leopard 2E - Sputnik Latvija
Eiropas ceļi un tilti tiks pielāgoti NATO tankiem

"Kāpēc vajag palielināt spriedzi pie robežām, ja iespējams kontrolēt situāciju no pastāvīgās dislokācijas vietām? Līdz ar saviem kolēģiem mēs vērtējām koalīcijas bruņoto spēku un militāro objektu dislokācijas lietderību. Nav saprotams, kādēļ pēc rietumvalstu mācībām karaspēki palikuši pie mūsu robežām," – informēja Ravkovs.

Iepriekš Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu starptautiskajā drošības konferencē norādīja, ka NATO darbībām Baltijā raksturīgs Krievijai nedraudzīgs noskaņojums.

"Šodien Baltijā un Polijā jau dislocēti 10 tūkstoši karavīru ar visu veidu uzbrukuma bruņojumu. Aktivizējas ASV un citu NATO valstu flotes darbība Melnajā un Baltijas jūrā, pieaudzis Ziemeļatlantijas alianses mācību un treniņu skaits, kam pie tam raksturīgs Krievijai nedraudzīgs noskaņojums," – pavēstīja Šoigu.

Ziņu lente
0