Kijevas tiesa atstājusi spēkā lēmumu par Savčenko arestu

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Pāriet pie mediju bankasОглашение приговора Надежде Савченко
Оглашение приговора Надежде Савченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš deputātes advokāti iesniedza sūdzību apelācijas tiesā sakarā ar viņas arestu, tajā viņi pieprasīja izvēlēties attiecībā pret Savčenko citu drošības līdzekli.

RĪGA, 30. marts – Sputnik. Kijevas apelācijas tiesa pasludinājusi lēmumu atstāt spēkā Augstākās Radas deputātes Nadeždas Savčenko arestu, vēsta RIA Novosti.

Saskaņā ar Ukrainas Ģenerālās prokuratūras datiem, Savčenko plānojusi teroraktu parlamenta ēkā un valdības kvartālā. Viņai draud brīvības atņemšana no pieciem gadiem līdz mūža ieslodzījumam. Pēc tam, kad Augstākā Rada pieņēma lēmumu par Savčenko deputāta neaizskaramības atcelšanu, viņu apcietināja parlamenta zālē. Kijevas tiesa izdeva deputātes aresta orderi uz diviem mēnešiem.

Депутат Верховной рады Украины Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Nadežda Savčenko apsolījusi balotēties Ukrainas prezidenta vēlēšanām

Savčenko advokāti iesniedza sūdzību apelācijas tiesā sakarā ar viņas arestu, kurā, tostarp, pieprasīja izvēlēties attiecībā pret deputāti citu, ar brīvības atņemšanu nesaistītu, drošības līdzekli. Tiesas lēmums nevar tikt apstrīdēts. Turklāt apsūdzības puse pieprasīja atklātu tiesas procesu.

Iepriekš mediji ziņoja, ka lieta var tikt izskatītā slēgtā tiesas sēdē. Kaut gan, saskaņā ar Ukrainas likumdošanu, visi tiesu procesi notiek atklātā režīmā, atsevišķos likumā paredzētos gadījumos process varētu noritēt slēgtā režīmā.

Apsūdzības pret Savčenko parādījās pēc tam, kad tika aizturēts Gūstekņu atbrīvošanas centra vadītājs Vladimirs Rubans, mēģinot izbraukt no pašpasludinātās Doņeckas TR uz Kijevas kontrolēto teritoriju, viņam līdzi esot bijusi liela ieroču partija.

Pati Savčenko atzinusi, ka izveda ieročus no Donbasa un zīmējusi valdības kvartāla iznīcināšanas shēmas. Taču, pēc deputātes sacītā, tā bija provokācija ar mērķi "parādīt varai, ka viņi arī ir mirstīgie".

Ziņu lente
0