Nadežda Savčenko apsolījusi balotēties Ukrainas prezidenta vēlēšanām

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasДепутат Верховной рады Украины Надежда Савченко
Депутат Верховной рады Украины Надежда Савченко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizvadītajā nedēļā tiesa arestēja Savčenko uz diviem mēnešiem. Sēdes laikā viņa pieteica badastreiku.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Ukrainas parlamenta deputātes Nadeždas Savčenko oficiālajā lapā Facebook publicēts viņas "priekšvēlēšanu" videoieraksts, vēsta RIA Novosti.

Videoierakstā redzams, ka deputāte stāv istabā, uz ielas ir tumšs, snieg. Viņa novelk ukraiņu tradicionālajā stilā izšūtu blūzi, uzvelk karavīra formu un zābakus.

"Jārīkojas, lai apsteigtu. Es zinu, ko darīt, un savu lēmumu esmu pieņēmusi. Pienāks laiks, un es kļūšu par jūsu prezidenta kandidāti. Taču jūsu lēmums man vajadzīgs jau šodien," – saka deputāte.

"Kopā mēs nomainīsim politisko sistēmu. Cerība ir," – atzīmēts video aprakstā.

Aizvadītajā nedēļā tiesa arestēja Savčenko uz diviem mēnešiem. Sēdes laikā viņa pieteica badastreiku. Aizstāvība iesniegusi apelācijas sūdzību pret arestu, tā tiks izskatīta šodien, 29. martā. Savčenko apsūdzēta par teroraktu organizāciju parlamenta ēkā un Kijevas valdības kvartālā.

Valsts ģenerālprokurors Jurijs Lucenko apgalvo, ka izmeklēšanas rīcībā ir pierādījumi tam, ka viņa plānojusi ar granātām uzspridzināt divas ložas Radā un ar automātiem nošaut izdzīvojušos. Tāpat viņš skaidroja, ka Savčenko līdz ar Gūstekņu atbrīvošanas centra vadītāju Vladimiru Rubanu plānojusi apšaudīt prezidenta Petro Porošenko kortežu ar šauteni "Topaz".

Deputātei draud brīvības atņemšana uz laiku no pieciem gadiem līdz mūža ieslodzījumam.

Ziņu lente
0