Policijas darbinieci apsūdz bezdarbībā Ivana Berladina lietā

© © Photo: Valsts policijaГосударственная полиция Латвии
Государственная полиция Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laicīgi nenodotas informācijas dēļ zēna meklējumi Dubeņu rajonā tika uzsākti tikai 10. jūlijā, pēc deviņām dienām kopš pazušanas.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Kurzemes apgabaltiesas prokuratūra izvirzījusi apsūdzību tagad jau bijušai Valsts policijas Kurzemes Reģionālās pārvaldes amatpersonai par bezdarbību sakarā ar piecgadīgā Ivana Berladina meklēšanas darbiem Grobiņas novadā pērnā gada jūlijā, paziņoja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Pēdējais maršruts: no Vaņas Berladina mājām līdz Dubeņu ciemam - Sputnik Latvija
Video
Pēdējais maršruts: no Vaņas Berladina mājām līdz Dubeņu ciemam

Kā raksta liepajniekiem.lv, apsūdzība uzrādīta saskaņā ar Krimināllikuma 319. panta 3. daļu – par amatpersonas pienākumu nepildīšanu, ja tas radījis smagas sekas. "Tā kā lietā turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tad šobrīd sīkāki lietas apstākļi no prokuratūras puses netiek komentēti," — norādīja Eiduka. Jūlijā policijas darbinieci atstādināja no amata pēc tam, kad kļuva zināms, ka viņa nenodeva informāciju par pazudušo zēnu, vēsta Valsts policija.

"Šobrīd identificēts viens gadījums, kad kāda amatpersona, iepriekš saņemot informāciju par iespējamo zēna atrašanās vietu, ko apgalvoja cits cilvēks, nenodeva to meklēšanas grupai, tādējādi rupji pārkāpjot savas dienesta instrukcijas un neizpildot normatīvajos aktos paredzētās darbības," — tika teikts Valsts policijas preses paziņojumā.

Tika uzsākta disciplinārā lieta, amatpersona tika atstādināta no dienesta pienākumu pildīšanas, tāpat informācija tika nodota Iekšējās drošības birojam. 1. jūlijā pazudušā zēna mirstīgas atliekas tika atrastas 11. jūlija vakarā Dubeņu ciematā, pēc desmit dienu meklējumiem. Par to, ka bērns aizbraucis uz Grobiņas novadu, kļuva zināms tikai 10. jūlijā.

Ziņu lente
0