Krievijas militārpersonas veikušas inspekciju Latvijā

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasSu-57
Su-57 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspekcija tika veikta atbilstoši EDSO dokumentam, kurš paredz konsultāciju un sadarbības mehānismu sakarā ar "neierastu militāro darbību" un attiecībā pret bīstamiem militāra rakstura incidentiem.

RĪGA, 16. marts — Sputnik. Krievijas speciālisti šonedēļ Latvijā veikuši inspekciju atbilstoši 2011. gada Vīnes dokumentam, vēsta avīze "Krasnaja zvezda", Krievijas Aizsardzības ministrijas oficiālā preses iestāde.

Vienlaikus Krievijas teritorijā ārvalstu speciālisti neveica inspekciju.

Karavīrs militāro mācību laikā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Krievijas bruņojuma kontroles inspektori sāk pārbaudi Latvijā

Vīnes dokuments "Par uzticības un drošības stiprināšanas pasākumiem" tika pieņemts 665. Speciālajā EDSO foruma sadarbības sēdē drošības nozarē Vīnē 2011. gada 30. novembrī. Saskaņā ar dokumentu, dalībvalstīm ik gadu jāapmainās ar informāciju par militārajiem spēkiem un galvenajām bruņojuma un tehnikas sistēmām, par aizsardzības plānošanu un militārajiem budžetiem.

Dokuments paredz konsultāciju un sadarbības mehānismu sakarā ar "neierastu militāro darbību" un attiecībā pret bīstamiem militāra rakstura incidentiem.

Turklāt nedēļas laikā Krievijas lidotāji septiņas reizes pacēlās gaisā, lai pārtvertu un pavadītu ārvalstu gaisa kuģus pie Krievijas robežām. Tiek atzīmēts, ka netika pieļauta Krievijas gaisa telpas pārkāpšana. Pa šo pašu laiku militāro izlūkošanu Krievijas robežu garumā veica 22 ārvalstu lidaparāti.    

Ziņu lente
0