Krievijas bruņojuma kontroles inspektori sāk pārbaudi Latvijā

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Pāriet pie mediju bankasKaravīrs militāro mācību laikā. Foto no arhīva
Karavīrs militāro mācību laikā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Inspekcija no Krievijas noteiks militārās darbības mērogus vai apstiprinās tās neesamību.

RĪGA, 12. septembris — Sputnik. Krievijas bruņojuma kontroles inspektoru vizītes mērķis ir definēt militārās aktivitātes mērogu Latvijā, par ko valstij ir pienākums paziņot 2011. gada Vīnes dokumenta ietvaros.

Straikbols. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Iekšlietu ministrija izstrādās noteikumus straikbola spēlēm

Kā informēja Krievijas Nacionālā kodolenerģijas centra priekšnieks Sergejs Rižkovs, Krievijas puse aplūkos apmēram 16 tūkstošus kvadrātkilometrus, lai noteiktu militārās darbības apjomus.

Inspektori apmeklēs militāro mācību rajonus un poligonus, saņems ziņojumus par militāro darbību un informāciju par militārajām formējumiem un Latvijas bruņotiem spēkiem, kā arī par 2016. gada septembrī plānotajiem mācībām Silver Arrow.

Krievijas inspektoru vizīte notiks līdz 15. septembrim.

Eiropas drošības arhitektūra iekļauj vairākus līgumus par atbruņošanos, par apbruņojuma kontroli un drošības pasākumiem bruņojuma jomā. Piemēram, 2011. gada Vīnes dokuments paredz plašu informācijas apmaiņu par bruņotiem spēkiem, militāro plānošanu un budžetiem. EDSO dalībvalstis informē viena otru par noteiktiem militārās darbības veidiem, aicina novērotājus un organizē inspekcijas.

 

Ziņu lente
0