Rezervistam piespriests sods par neierašanos mācībās – 200 eiro

© Sputnik / Sergey MelkonovЛатвийский военный
Латвийский военный - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kopš 2015. gada militārās mācības rezervistiem vairs nav brīvprātīgs pasākums. Sods par neierašanos mācībās var tikt piespriests vairākkārt.

RĪGA, 13. marts — Sputnik. Kopš gada sākuma jau deviņiem rezervistiem piespriests sods par neierašanos mācībās. Vienam no viņiem piespriests naudas sods 200 eiro apmērā par atkārtotu pārkāpumu, vēsta BNN.

Kopš 2015. gada militārās mācības rezervistiem vairs nav brīvprātīgs pasākums. Sods par neierašanos mācībās var tikt piespriests vairākkārt, un tā apmērs var sasniegt 210 eiro. Ja pārkāpums pieļauts atkārtoti gada laikā – līdz 350 eiro. Rezervista pienākums ir informēt savu struktūrvienību par to, ka viņš izbrauc no valsts, ja brauciens ilgs vairāk nekā sešus mēnešus.

Latvijas armijas karavīri - Sputnik Latvija
Kāpēc Anglijā dzīvojošie rezervisti atsakās no Latvijas pilsonības

Šogad astoņiem rezervistiem par neierašanos mācībās piespriests sods 10-50 eiro apmērā. Vienam rezervists piespriests sods 200 eiro apmērā, jo viņš izdarījis pārkāpumu atkārtoti gada laikā. Iepriekš tiesa viņam piesprieda soda naudu 70 eiro apmērā, kas nav nomaksāta.

Tiesā ieradās tikai viens no rezervistiem. Viņš paskaidroja, ka nedzīvo deklarētajā dzīvesvietā, tāpēc informāciju par mācībām nav saņēmis. Viņš nožēloja, ka "tā iznācis, jo labprāt būtu piedalījies mācībās".

Visi šie Latvijas pilsoņi tika uzaicināti piedalīties mācībās GKS bāzē Lielvārdē, JKF flotē un Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā.

Iepriekš Sputnik Latvija vēstīja, ka daļa rezervistu, kuri neieradās mācībās, dzīvo ārzemēs. Likums nosaka, ka darba devēja pienākums Latvijā ir atlaist rezervistus uz pulcēšanos un mācībām, taču ārzemēs šis noteikums nestrādā. Tāpēc ārzemēs dzīvojošie Latvijas pilsoņi nokļūst strupceļā – viņi ir spiesti izvēlēties: ignorēt aicinājumu ierasties mācībās un maksāt sodu, vai pamest darbu un zaudēt peļņu.

Ziņu lente
0