Skolēniem ASV jaunas tiesības – izraudzīties rasi un dzimumu.

© Sputnik / Константин Чалабов / Pāriet pie mediju bankasPirmklasnieki pirmajā mācību stundā
Pirmklasnieki pirmajā mācību stundā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūti, ka esi ieņemts nepareizi? Izvēlies dzimumu un rasi, ģērbtuvi un tualeti. ASV skolēniem pavērušās jaunas iespējas.

Līdz šim par baismīgāko tika uzskatīts Bībeles "zvēra cipars", taču Delavēras štata skolēnu vecākus tagad vairāk biedē cits skaitlis — 225, stāsta Olga Bugrova portālā RIA Novosti.

Telekanāls Fox News pastāstīja, ka tuvākajā laikā štats pieņems "Noteikumu Nr. 225", kas nosaka: no piecu gadu vecuma skolēni varēs paziņot par sava dzimuma un rases maiņu. Pie tam noteikums dāvā viņiem tiesības neziņot par savu lēmumu pašu vecākiem. Skolām tiek uzlikts pienākums ne tikai glabāt viņu bērna noslēpumu no vecākiem (!), bet arī nodrošināt viņam maksimālas iespējas. Starp tām ir tiesības izvēlēties, kur skolēns var nokārtoties un pārģērbties: tualete un ģērbtuve tagad būs "pēc vēlēšanās". Tūlīt gan piebildīsim, ka runa nav par skolas tiesībām slepus veikt bērnu dzimuma un rases maiņas operācijas (vismaz pagaidām par to nav runas!). Noteikumi paredz tikai iespēju paust vēlmi justies citādi un šo vēlmi ievērot.

LGBT karogs - Sputnik Latvija
Latvija aizvien vairāk tuvojas viendzimuma laulību oficiālai atzīšanai

"Noteikumu Nr. 225" priekšrocības Fox ēterā reklamēja Delavēras Līdztiesības fonda prezidents Marks Purpura. Sak, nekā baismīga nav, ja bērni paši izvēlēsies savu dzimumu un rasi. Tas esot vajadzīgs tikai uzskaitei skolās. Taču galvenais — tas ļoti sekmēšot bērna labklājību un drošību.

Varu iedomāties, kas notiks, kad bērni aptvers jaunā stāvokļa priekšrocības. Piemēram, melnādainie zēni masveidā reģistrēsies kā zilacainas gaišmatainas meitenes — tas taču pavisam noteikti nāks par labu viņu labklājībai un drošībai, jo tādas meitenes parasti ir ļoti mīļotas un lolotas!..

Delavēras Līdztiesības fondam ir vēl viens nāvīgs arguments. Redziet, "Noteikumi Nr. 225" tiekot ieviesti "skolu apgabalos visā valstī un viss iet kā pa sviestu," — ēterā klāstīja Purpura (labāk jau būtu klusējis, nevis tā mierinājis). Fonda vadītājs pieļauj: "Vecākiem nav aizliegts sazināties ar bērnu" (kaut vai par to paldies), taču viņš uzstāj: "Bērnu drošība un labklājība varētu būt apdraudēta, ja iesaistīt vecākus."

Pats no sevis rodas jautājums: kā Purpura vecāki bērnībā izturējās pret viņu pašu? Varbūt bērnībā viņu sita un lamāja, piemēram, par to, ka viņš skolas ģērbtuvē lūrēja uz meitenēm?

Ziņu lente
0