Spiegel: hakeri nolaupījuši ES, Ukrainas un Baltkrievijas pārrunu protokolus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Februāra nogalē noskaidrojies, ka ļaundari uzlauzuši Vācijas valdības informatīvo tīklu; visvairāk cietušas Vācijas Ārlietu un Aizsardzības ministriju datu glabātavas.

RĪGA, 11. marts — Sputnik. Hakeri, kuri uzbruka Vācijas valdības serveriem, nolaupījuši ES un Lielbritānijas konsultāciju protokolus Brexit jautājumā, kā arī ES, Ukrainas un Baltkrievijas pārrunu protokolus, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz žurnālu Spiegel.

Februāra nogalē noskaidrojies, ka ļaundari uzlauzuši Vācijas valdības informatīvo tīklu; visvairāk cietušas Vācijas Ārlietu un Aizsardzības ministriju datu glabātavas. Spiegel ziņoja, ka uzbrukums fiksēts 2017. gada decembrī, taču nav zināms, cik ilgi kaitnieciskais kods palicis nemanīts.

Хакеры из Fancy Bears опубликовали вторую часть данных, полученных после взлома базы ВАДА - Sputnik Latvija
"Krievu hakeri" tiek turēti aizdomās par gatavošanos Olimpiskajām spēlēm

Izdevuma rīcībā esošā informācija liecina, ka hakeri nozaguši sešus dokumentus. Precizēts, ka vispirms tika nolaupīti materiāli Brexit jautājumā, pie tam uzbrukums serveriem, kuros atradās ES, Ukrainas un Baltkrievijas pārrunu protokoli, jau noticis tiesībsargājošo iestāžu uzraudzībā.

Iepriekš aģentūra DPA paziņoja, ka uzbrukumā, iespējams, iesaistīts grupējums APT28, pazīstams arī kā Fancy Bears. Dažās valstīs tā darbību saista ar Maskavu, taču līdz šim nekur nav sniegti pierādījumi, kas apliecinātu "Krievijas pēdu" klātbūtni.

Uzsvērts, ka serveri, kam noticis uzbrukums, līdz šim tika uzskatīti par absolūti drošiem pret jebkādiem uzbrukumiem no ārienes.

Ziņu lente
0