Rimšēvičam aizliegts izbraukt no valsts

© пресс-фотоKNAB
KNAB - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ilmārs Rimšēvičs nevar pamest Latviju, kā arī ieņemt Latvijas Bankas prezidenta amatu.

RĪGA, 21. februāris — Sputnik. Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadība aizliedza Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam izbraukt no valsts, raksta baltnews.lv.

Tāpat Rimšēvičam aizliegts pieņemt lēmumus un veikt uzraudzības un kontroles funkcijas Latvijas Bankā.

Kā informēja KNAB pārstāve Laura Dūša, Rimšēvičam ir piemēroti sekojoši drošības līdzekļi — drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Янис Юрканс - Sputnik Latvija
Intervija
Jurkāns: kas zog miljardus un kāpēc Latvijai vajadzīgi "VDK maisi" un "Valodas draugs"

Aizdomās turamais ir informēts par šādiem drošības līdzekļiem.

Pašreizējo drošības līdzekļu pārkāpuma gadījumā tos iespējams aizstāt ar stingrākiem, ieskaitot arestu.

Kā iepriekš rakstīja Sputnik Latvija, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs nolēmis neiesniegt atlūgumu, jo uzskata, ka ir apmelots. Pēc viņa teiktā, demisija ir mērķis, ko centušies panākt viņa ienaidnieki.

Piektdien, 16. februārī, KNAB darbinieki veikuši kratīšanas Rimšēviča darba kabinetā un mājās. Sestdien Latvijas bankas vadītājs pavadījis astoņas stundas KNAB ēkā. Kriminālprocesa ietvaros Rimšēvičs tika aizturēts svētdien, 18. februārī, bet 19. februārī tika atlaists brīvībā pret drošības naudu 100 tūkstošu eiro apmērā. Par to, ka Rimšēvičam ir jāatkāpjas no amata, iepriekš paziņoja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Izmeklētājiem ir aizdomas, ka Latvijā darbojas organizēta kriminālā grupa, kuras locekļi, izmantojot dienesta stāvokli un politisko ietekmi, iespējams, prasīja kukuļus, piemēram, no kredītiestādēm.    

Ziņu lente
0