Latvijā neielaida astoņus Gruzijas pilsoņus nabadzības dēļ

© Pixabay / schuldnerhilfeБедность, пустые карманы
Бедность, пустые карманы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas lidostā aizturētajiem Gruzijas pilsoņiem nebija līdzi pietiekama naudas summa, lai uzturētos Šengenas zonā.

RĪGA, 7. marts – Sputnik. Rīgas lidostas Robežkontroles punktā tika aizturēti astoņi Gruzijas pilsoņi, vēsta Baltnews.lv.

Dienesta suns robežas kontrolpunktā Vientuļi - Sputnik Latvija
Nemanāmas pārmaiņas: kontroles pastiprināšanās uz Šengenas robežām

Viņus neielaida valstī, jo viņiem nebija pietiekami daudz naudas līdzekļu, lai viesotos Šengenas zonas valstīs. Kopš 2017. gada marta Gruzijas pilsoņi drīkst bez vīzas īstermiņa vizītē apmeklēt Šengenas zonas valstis (90 dienas no 180). 

Vīza nav nepieciešama tūrisma, darījumu un viesošanās vizītēm. Kā tiek ziņots Latvijas ĀM mājaslapā, lai ārzemnieki drīkstētu uzturēties valstī, nepieciešams sekojošais finanšu nodrošinājums:

1. Finanšu līdzekļu apmērs ir ne mazāk par 14 EUR katrai uzturēšanās dienai, ja paredzamais uzturēšanās termiņš Latvijas Republikā nepārsniedz 30 dienas;

2. Finanšu līdzekļu apmērs ir ne mazāks par minimālo mēneša darba algu (430 eiro), ja paredzamais uzturēšanās termiņš Latvijas Republikā pārsniedz 30 dienas;

3. Ja ārzemnieks vēlas saņemt vīzu un darba atļauju sakarā ar nodarbinātību, nepieciešamais iztikas nodrošinājums ir ne mazāk par darba samaksu atbilstoši Latvijas Republikā strādājošo mēneša vidējai bruto darba samaksai gadā: tas ir 818 EUR mēnesī, saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes pēdējo publicēto informāciju.

Пограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы - Sputnik Latvija
Latvija pierakstīs visus, kuri šķērso Krievijas un Baltkrievijas robežu

Kopumā, kā paziņoja Valsts robežsardzes dienestā, pēdējās diennakts laikā uz Latvijas ārējām robežām tika pastrādāti 19 robežas šķērsošanas noteikumu pārkāpumi. Tāpat RKP lidostā "Rīga" aizturēja vienu Izraēlas pilsoni bez derīgiem ceļošanas dokumentiem. Šī paša iemesla dēļ vienu Latvijas pilsoni neizlaida no valsts. RKP "Silene" un "Pāternieki" aizturēja divus Krievijas pilsoņus un vienu Baltkrievijas pilsoni. Viņiem nebija derīgas vīzas. Pārkāpēji tika nosūtīti uz kaimiņvalstu teritoriju.

Par transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpumu pie administratīvās atbildības tika saukti seši Baltkrievijas pilsoņi, četri Latvijas, divi Lietuvas, viens Krievijas, viens Uzbekistānas, 1 Kazahstānas un viens Vācijas pilsonis.

Ziņu lente
0