Latvija pierakstīs visus, kuri šķērso Krievijas un Baltkrievijas robežu

© Sputnik / Sergey MelkonovПограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы
Пограничный контрольно-пропускной пункт Терехово латвийско-российской границы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Patlaban ļauts apkopot datus tikai par trešo valstu pilsoņiem, kuri šķērso Latvijas ārējās robežas, taču nākotnē šis noteikums, iespējams, tiks attiecināts uz visiem.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Latvijas robežsargiem tiks dotas tiesības reģistrēt un glabāt informāciju par visām personām, kuras šķērso robežu ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī pasažieriem, kuri izlido no starptautiskās lidostas Rīga, vēsta Baltnews.lv.

ES karogs - Sputnik Latvija
Uz Šengena robežkontroles punktiem cītīgāk pārbaudīs ES pilsoņus

Latvijas Saeimas deputāti sākotnējā lasījumā konceptuāli apstiprinājuši Valsts robežas likuma grozījumus, kuri Valsts Robežsardzei dod tiesības reģistrēt visus, kuri šķērso ES ārējo robežu, glabāt informāciju par robežas šķērsotājiem, viņu braukšanas dokumentiem un personīgajiem transporta līdzekļiem.

Par ārējo robežu tiek uzskatīta Latvijas robeža ar Krieviju un Baltkrieviju, kā arī lidosta Rīga, kurp ierodas un no kurienes izlido pasažieri uz valstīm, kas nav iekļautas Šengenas līgumā.

Dokumenta anotācijā norādīts, ka valdībai tiks uzdots izstrādāt noteikumus, kuros tiks norādīta informācijas apkopošanas un saglabāšanas kārtība.

Patlaban ļauts apkopot datus tikai par trešo valstu pilsoņiem, kuri šķērso Latvijas ārējās robežas. Pēc dokumenta autoru domām, šo personu saraksta paplašināšana ļaus Latvijai efektīvāk īstenos nepieciešamos pasākumus iekšējās drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai, kā arī savlaicīgi identificēt potenciālo draudu avotus.

Ziņu lente
0