Pirms vēlēšanām Latvijā varētu bloķēt Facebook

© Foto : twitter / Valdības mājaЕкаб Страуме
Екаб Страуме - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pretkorupcijas iestāde ir gatava galējiem pasākumiem Saeimas vēlēšanu drošības nodrošināšanai – pēc 9. maija Latvijā varētu īslaicīgi bloķēt Facebook.

RĪGA, 7. marts – Sputnik. Efektīvas partiju priekšvēlēšanu kampaņu uzraudzības dēļ Latvijā varētu bloķēt Facebook, paziņoja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume, vēsta Mixnews.lv.

Vakar Saeimas Korupcijas apkarošanas apakškomisijas sēdē Straume paziņoja par KNAB darba rezultātiem pērnajā gadā. Deputāti interesējās par KNAB spēju efektīvi kontrolēt partiju reklāmas kampaņas sociālajos tīklos, piemēram, Facebook.

Выборы в местные самоуправления - Sputnik Latvija
Vēlēšanas Latvijā aizritēs vecmodīgi, toties droši

Kā zināms, šī gada oktobrī Latvijā notiks Saeimas vēlēšanas, un daudzi Latvijas politiķi pauda bažas sakarā ar to, ka Krievija ietekmēs šo vēlēšanu rezultātus.

Iepriekš Krieviju apsūdzēja par to, ka tā iejaukusies ASV vēlēšanu rezultātos ar reklāmas publicēšanas palīdzību Facebook, un sociālā tīkla dibinātājs Marks Zakerbergs nodeva ASV Kongresam liecības par to, kas publicēja priekšvēlēšanu reklāmu.

"Jā, mēs to saskatām kā problēmu. Pašlaik birojs komunicē ar lielākajiem starptautiskajiem sociālo tīklu turētājiem, kuros ir iespējams izvietot maksas reklāmas. Vai šī komunikācija būs veiksmīga, uz doto brīdi atbildēt nevaru. Likums skaidri nosaka, ka tām organizācijām un kompānijām, kuras nodrošina reklāmu par samaksu, izcenojumi KNAB jāiesūta līdz 9.maijam. Ja kompānijas nereaģēs tad domāsim kā rīkoties tālāk. Nav izslēgts, ka mums vajadzēs tiesas spriedumu par to, ka uz kādu laiku "Facebook", piemēram, tiks bloķēts Latvijā," — pateica Straume.

KNAB piedāvā noteikt, lai Facebook reklāmā tiktu norādīta izcelsme, jeb kurš to apmaksājis, un nepieciešamības gadījumā pasūtītājam ir jāsniedz dokumenti par tās apmaksu.

Ziņu lente
0