Rīgā varētu parādīties rekordgari grafiti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas ielu mākslinieki grasās vērsties pie Eiropas ierēdņiem, lai iegūtu atļauju apzīmēt sienu galvaspilsētā zem Salu tilta.

RĪGA, 26. februāris – Sputnik. Zem Rīgas Salu tilta varētu parādīties Ziemeļeiropā garākā grafiti siena, vēsta LTV

Ielu mākslinieki vēlas panākt atļauju gājēju ietves sienas apzīmēšanai, kura atrodas zem tilta. "Dubaijā tika uzstādīts Ginesa rekords par visgarāko vienkopus izveidoto grafiti zīmējumu. Latvija, Rīga ar Salu tiltu varētu pārspēt arī šo Ginesa rekordu.

Grafiti Rīgas vidusskolas sporta laukumā - Sputnik Latvija
"Dodiet mums sienas!": Latvijas grafiti mākslinieki vēlas zīmēt "likumīgi"

Attiecīgi tas būtu kārtējais stāsts par to, ka no mazās tautas var iznākt daudz lielas lietas, bet tam visam ir vajadzīga, lai cik dīvaini liktos to teikt, bet politiskā griba vai varbūt pašvaldības rīcība," — stāsta mākslinieks Dainis Rudens, kurš uzstājas par šīs idejas atbalstīšanu.

Tiltu atjaunoja ar Eiropas Savienības atbalsta palīdzību, un līgumā grafiti siena nav paredzēta, tādēļ tuvākos piecus gadus Rīgas domes Satiksmes departaments nav tiesīgs atļaut māksliniekiem izkrāsot sienu. Taču viņi ir apņēmības pilni vērsties pie Eiropas ierēdņiem, lai mainītu vienošanās nosacījumus.

Dainis Rudens jau aprakstījis vairākus Rīgas namus "Atdod savu fasādi" akcijas ietvaros, viens no slavenākajiem viņa darbiem ir "Saule. Pērkons. Daugava" uz mājas sienas Tallinas ielā.

 

Pērnā gada vasarā pēc Jelgavas pilsētas domes pasūtījuma Rudens uzzīmēja lielformāta grafiti par godu Latvijas 100. gadadienai uz Jelgavas Studentu teātra sienas.

 

Žurnālists Mārtiņš Ķibilds pozitīvi vērtē ideju par grafiti sienu.

"Protams, ka Rīga iegūtu. Rīgā akūti pietrūkst objektu perifērijās, kas būtu apskates vērti. Es domāju, ka šis noteikti varētu būt tāds, ko arī Rīga, arī oficiālā Rīgas vara varētu izmantot Rīgas publicitātei."

Ziņu lente
0