Lembergs par iesaldēto tranzītu: lai būtu pavēsi, mēs pacietīsim

© Foto : ventspils.lv / Oskars JūraМэр Вентспилса Айварс Лембергс
Мэр Вентспилса Айварс Лембергс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Laikapstākļi veicinājuši kravu apgrozījuma palielināšanos Ventspils ostā. Par šo faktoru nopriecājies pilsētas mērs Aivars Lembergs.

RĪGA, 25. februāris — Sputnik. Ventspils mērs un Ventspils brīvostas valdes priekšsēdētājs Aivars Lembergs iknedēļas preses konferencē nopriecājās par pārsteigumu, ko daba sagādājusi viņa pilsētai, vēsta Baltnews.lv.

Jautāts, vai Venstpils ostā prognozēts kravu apgrozījuma pieaugums, Somu līcim aizsalstot, Lembergs paziņoja, ka tā patiešām esot un piebilda, ka patlaban ostā tiek apkalpots kuģis ar ogļu kravu, ko bija plānots vest caur Rīgu.

"Es labprāt sagaidītu, ka Somu līcis būtu aizsalis līdz Jāņiem, pat ja būs vēss Ventspilī — pacietīsim," – paskaidroja Lembergs.

Lembergs atcerējās, ka bijuši gadi, kad Somu līcis aizsalis oktobra beigās, novembrī, un ziemas navigācijas periods beidzas maijā. Pēdējo reizi tā bijis pirms apmēram pieciem gadiem.

"Arī Rīga, es domāju, izjutīs, kas ir māte daba, jo jaunnedēļ sola vēl lielāku salu," – viņš piebilda.

Iepriekš vēstīts, ka Latvija saskārusies ar neparasta aukstuma vilni. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra vērojumiem, ceturtdien, aptuveni pl. 7 no rīta gaisa temperatūra Daugavpils meteostacijā netālu no Ruģeļu ūdenskrātuves kritusies līdz —26,2 grādiem. Tā ir zemākā gaisa temperatūra valstī kopš 2017. gada 7. janvāra, kad sals pastiprinājās līdz —31 grādam.

Ventspilī pl. 7 no rīta gaisa temperatūra sasniedza —13 grādus ostā un līdz —21 grādam lidostā.

Meteoroloģisko pavadoņu dati liecina, ka pirmo reizi kopš 2013. gada aizsalusi lielākā daļa Rīgas līča. Ledus kārta Daugavā un Rīgas ostas apkaimē sastāda 5-10 centimetrus. Apgrūtināta kuģu satiksme visā ceļā no Rīgas līdz Irbes šaurumam. Gandrīz pilnībā aizsalis arī Somu līcis.

Ziņu lente
0