Viedoklis

Divas bumbas vienuviet. Pentagons iecerējis piebāzt Eiropu ar bumbām

© Sputnik / Сергей Степанов / Pāriet pie mediju bankas155 mm haubice M777
155 mm haubice M777 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tas ir kaut kas līdzīgs, teiksim, gripas profilaksei. Lai paglābtu eiropiešus no kara, Dr.med.Pentagons viņiem iepotē karu. Vai, pareizāk sakot, injicē. Milzīgās devās.

Amerikāņi nu gan prot visu darīt laikā. Gandrīz vai kā olu Lieldienās viņi burtiski nobāza bumbas zem Minhenes starptautiskās drošības konferences pamatiem, raksta radio Sputnik autors Mihails Šenkmans. Tas ir, fiziski vēl ne, taču tas jau ir ierakstīts viņu 2019. gada militārā budžeta projektā.

Jau foruma atklāšanas dienā viņi skaļi brīdināja, ka plāno būtiski palielināt savas artilērijas rezerves ES valstīs. Pie tam viņus neuztrauc, vai to vēlas pašas ES valstis. Tātad ASV armija plāno iegādāties ASV militārās rūpniecības kompleksā gandrīz 150 tūkstošus 155 mm kalibra haubiču lādiņu ar darbības diapazonu līdz 22,5 km.

Развертывание оперативно-тактического ракетного комплекса Искандер-М - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Iskanderi" Baltijā: Karību krīze reģiona mērogā?

Pašreizējais pieprasījums astoņkārt pārsniedz lielākos no agrākajiem. Tostas arī tāpēc, ka aptuveni 60 tūkstoši lādiņu nepieciešami operācijām ārvalstīs. Piemeram, kā viņi to dēvē, "Eiropas iniciatīvas atbalstam ar mērķi apturēt Krieviju". Tas ir, it kā iniciatīvu tomēr ierosinājuši eiropieši, un amerikāņi vienkārši nevar viņiem atteikt. Uz jautājumu par tādu vērienu ASV sauszemes spēku preses centrs atbildēja, nemeklējot vārdus un aprobežojoties ar elementārākajiem sinonīmiem: "Munīcijas skaita palielināšanas galvenais iemesls ir munīcijas papildināšana."

Nu, viss jau it kā ir pareizi. Papildināšanas galvenais iemesls — papildināšana. Protams, viņi runāt nemīl, it īpaši, ja ir kārdinājums izpļāpāt kaut ko lieku. Toties Savienoto Valstu armijas direktoram budžeta lietās ģenerālmajoram Polam Čemberlenam, šķiet, runat ir ļauts. "Mēs gatavojamies konfliktiem, kuri prasa īpašu apņēmību," — viņš atklāja kara noslēpumu. Un atgādināja, ka pēdējos gadu desmitus ASV bruņotie spēki galvenokārt cīnījušies pret partizānu vienībām (tiesa, drīzāk gan ar partizānu vienībām), tāpēc, sak, liela mēroga cīņu taktika ar smagās artilērijas pielietojumu ir mazliet piemirsta.

Amerikāņu bumbvedējs B-52 - Sputnik Latvija
ASV bumbvedēji nometa pie Krievijas robežām 220 kg mācību bumbu

Tātad kvalitatīvu trūkumu viņi, kā jau parasti, nolēmuši kompensēt ar kvantitāti. Nekādas dialektijas. Taču tas viss, pats par sevi saprotams, notiek tikai mācību nolūkos, jo karu, kā izteicās Čemberlens, "mēs esam gatavi sākt kaut vai šovakar. Sak, Dievs ar tiem lādiņiem, prāta pietiks. Šim Čemberlenam nav jēgas pat atbildēt. Iznāk taču, ka viņu bumbas it kā ir aizsardzībai no Krievijas, taču paredzētas Eiropai. Protams, amerikāņi tās nenometīs — viņi tās akurāti nogādās vietā. Bet, ja nu kas notiks, visi tie lādiņi tik un tā sprāgs šeit. Kur tad vēl viņiem "apturēt" Krieviju ar tādu apšaudes attālumu? Protams, ne jau Krievijā.

Tas ir kaut kas līdzīgs, teiksim, gripas profilaksei. Lai paglābtu eiropiešus no kara, Dr.med.Pentagons viņiem iepotē karu. Vai, pareizāk sakot, injicē. Milzīgās devās. Lādiņu ir tik daudz, ka bezspēcīga ir ne tikai medicīna, bet arī tautas gudrība. Tur pat neiznāks tā, ka vienuviet nokritīs divas bumbas. Vienuviet nokritīs visas bumbas, jo bedre būs kontinenta lielumā.

Ziņu lente
0