Ogļu vietā uz Latviju vests kokaīns

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde nodevusi prokuratūrā lietas materiālus ar mērķi saukt pie kriminālatbildības divus valsts pilsoņus, kuri tiek turēti aizdomās par kokaīna kontrabandu.

RĪGA, 14. februāris — Sputnik. Divi Latvijas iedzīvotāji organizējuši kokaīna piegādi valstij kokogļu kravas veidā — šim nolūkam viņi nopirkuši kaimiņu Lietuvā uzņēmumu, kas palīdzējis slēpt viņu darījumus, vēsta Valsts ieņēmumu dienesta mājas lapa. Lietas materiāli nodoti prokuratūrā.

Iestāde informēja, ka 2016. gada aprīlī muitas darbinieki kādā noliktavā Rīgā atraduši fasētas kokogles, kas, saskaņā ar iesniegtajām pavadzīmēm, ievestas no Paragvajas. Pēc rūpīgas pārbaudes, kurā tika iesaistīti kinologi ar suņiem, tika konstatēts, ka viens no maisiem nav iesaiņots rūpnīcā: šuvju vietas bija sastiprinātas ar skavām. Atvērtajā ogļu maisā VID darbinieki atraduši maisu ar baltu pulveri. Ekspertīze nonāca pie slēdziena, ka tas ir kokaīns. Kopumā atrasts 31 kilograms narkotiku.

Kontrabandas cigaretes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas budžetam kaitē cigarešu un alkohola kontrabanda no Latvijas

Pēc šī fakta tika ierosināts kriminālprocess, aizturēti divi Latvijas pilsoņi, kuri līdz 2016. gada decembrim tika aizturēti, taču vēlāk pret aizdomās turamajiem tika izmantots cits ierobežojošs līdzeklis.

Izmeklētāji noskaidroja, ka viens no aizdomās turamajiem nopircis uzņēmumu Lietuvā, kurš nodarbojies ar Paragvajā iepirkto kokogļu realizāciju. Tas strādājis ar mērķi slēpt narkotisko vielu ievešanu Latvijā.

Latvijas Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvalde nodevusi prokuratūrā materiālus, lai sauktu pie kriminālatbildības divus Latvijas pilsoņus.

 

Ziņu lente
0