Viedoklis

Libānas daktera kļūdas: kāpēc Abu Meri neizdodas kļūt par Saeimas zvaigzni

© Sputnik / Sergey MelkonovРуководитель фракции "Единство" в Сейме Хосам Абу Мери
Руководитель фракции Единство в Сейме Хосам Абу Мери - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Vienotības" līderis Hosams Abu Meri ar savu kvēlo runu par izglītības reformu, neapšaubāmi, izraisīja apbrīnas vilni Saeimas deputātu vidū, taču diez vai viņam izdevies glābt savu partiju.

Latvijas politikas debesīs iezaigojusies jauna zvaigzne – bijušais gastroenterologs no Libānas, pašreizējais "Vienotības" partijas vadītājs Hosams Abu Meri. Līdz šim šis deputāts varējis palielīties ar to, ka viņš pēc izcelsmes ir libānietis, nodzīvojis Latvijā 25 gadus, iemācījies latviešu valodu, precējies ar iekšlietu ministri Lindu Mūrnieci un pēcāk izšķīries ar viņu. Savukārt tagad Abu Meri drosmīgi vienatnē uzņēmies glābšanas riņķa lomu jau dzīvības pazīmju neizrādošai "Vienotības" partijai.

Vecmāmiņas dzira

Kā lai tiek ar to galā? Kā iedvest dzīvību mirstošā frakcijā? Te, protams, cerība vien uz veco latviešu politikas dziru. Recepte ir prasta un stabila – rusofobija.

Kā dega pilsoņa, "Vienotības" deputāta un līdera acis, apspriežot Saeimā grozījumus par skolu pāreju uz mācībām tikai un vienīgi latviešu valodā, kad viņš teju nesāka sist ar noauto tupeli pa tribīni, atgādinot visiem, ka latviešu valoda Latvijā bijusi, ir un būs vienīgā valsts valoda.

Latviešu partiju acīs skolu reforma ir mīļots bērns, un viņu attiecībās šajā sakarā ir jūtama greizsirdība.

Un tomēr pēc "Vienotības" līdera sacītā pat Nacionālās apvienības pārstāve Saeimas spīkere Ināra Mūrniece ar sajūsmu sāka aplaudēt – ne velti cilvēks mācījies latviešu valodu!

Vai tiešām Abu Meri tic, ka ar šo burvju vārdu palīdzību "Vienotības" partija varēs augšāmcelties no mirušajiem? Jeb varbūt cer, ka, viņu silti uzņems Nacionālajā apvienībā, ja partijas reitingi tā arī nepalielināsies līdz kārotajiem 5%?

Nemāciet mūs mīlēt Latviju

Diezin vai. Nacionālā apvienība kategoriski iebilst pret iebraucējiem. Partijas pozīcija ir viennozīmīga: lai viņi slauka ielas, bet augsti kvalificēti speciālisti Latvijā bija, ir un būs tikai un vienīgi latvieši, it sevišķi tik vērtīgi speciālisti kā deputāti un partiju bosi.

Sākumskola - Sputnik Latvija
Skolu reforma liks latviešu bērniem sākt runāt krieviski

Otrkārt, Abu Meri greizsirdīgi aizstāv Stambulas konvenciju, cīņa ar kuru ir viens galvenajiem Nacionālās apvienības priekšvēlēšanu trumpjiem.

Labi vēl, kad pirms 25 gadiem no Libānas atbraukušais Abu Meri māca krievvalodīgajiem mīlēt Latviju, jo lieku reizi pakaitināt krievus nenāks par skādi. Taču, ja viņš atļaujas mācīt latviešus, kā viņiem izturēties pret viņu sievām, to jau ir grūti piedot. Nacionālajā apvienībā ir pārpārēm pašiem savu demogrāfijas ekspertu.

Diez vai Libānas dakteri gatava pieņemt arī sabiedrība. Deputātam bieži nākas saskarties ar aizvainojumiem, par ko viņš pats personīgi stāstījis, runājot ar žurnālistiem pirms gada.

"Iepriekš gan nepajautājot, kāda ir mana ticība un vai vispār ticu Dievam. Neviens taču komentāros pie kāda latvieša neraksta – "nolādētais luterānis". Kāpēc par mani var atļauties teikt visu? Teikt nepatiesību, izplatīt baumas, zināt manā vietā labāk nekā pats zinu par sevi," – vaicā par politiķi kļuvušais dakteris.

Līdz ar to tikai ar grūtībām izdodas noticēt Abu Meri kunga panākumiem Latvijas politikā. Taču pilnīgi iespējams, ka reiz viņa vārdā nosauks kādu ielu vai skolu.

Ziņu lente
0