Latvijā varētu sākt sodīt nelegālos televīzijas skatītājus

© pixabayТелевизионный пульт
Телевизионный пульт - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā plānots sākt sodīt pilsoņus, kuri skatās nelegālo televīziju, jo tamlīdzīgs saturs varot apdraudēt valsts drošību.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Sabiedriskās organizācijas "Par legālu saturu!" izpilddirektore Dace Kotzeva informēja, ka Latvijā, iespējams, nākšoties ieviest grozījumus normatīvajos aktos, kas paredzētu sodu par televīzijas nelegālā satura skatīšanos, vēsta Grani.lv

Kotzeva atzīmēja, ka nelegālās televīzijas problēma Latvijā ir ļoti asa, un atgādināja, ka organizācija "Par legālu saturu!" sadarbībā ar Valsts policiju īsteno sociālu kampaņu "Nemāni sevi – tu zodz!", lai piesaistītu sabiedrības uzmanību šim jautājumam.

Autortiesības un pirātisms - Sputnik Latvija
Viltošana un pirātisms aplaupa Latviju

Arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis paziņoja, ka nelikumīgā biznesa "aisberga redzamā daļa" audiovizuālā satura jomā ir iznīcināta, taču līdz galam parādība vēl ilgi neizzudīs, tāpēc policija joprojām velta īpašu uzmanību nelegālās televīzijas problēmai.

Ķuzis atzīmēja, ka nelegālās televīzijas problēma Latvijā kļuva īpaši aktuāla pirms dažiem gadiem, turklāt informācijas kara apgriezieni pieaug, tāpēc nelegālais audiovizuālais saturs ar katru dienu aizvien vairāk kaitējot Latvijas nacionālajai drošībai.

Ķuzis pauda viedokli, ka Valsts policijas īpaša nodaļa, kas nodarbojas ar nelegālās televīzijas apkarošanu, pērn sekmīgi pildījusi pienākumus, taču likuma kalpus vēl gaida liels darbs.

Iepriekš vēstīts, ka aizvadītajā gadā policija ierosinājusi 19 krimināllietas, kuru ietvaros pārtraukta nelegāla satura piegāde 20 tūkstošiem lietotāju. Aptuveni 240 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju nelegāli pieslēgušies televīzijai. Jāpiebilst, ka lielākā daļa no viņiem nav domājusi par piegādāto pakalpojumu iespējamo nelegālo izcelsmi. Tāpēc policisti solīja vairāk informēt sabiedrību par to, kādas tieši darbības tiks uzskatītas par nelegālām.

Ziņu lente
0