Latvijas uzņēmums: dīzeļdegvielas tranzīts samazinās, no "caurules" zog

© Sputnik / Алексей Бабушкин / Pāriet pie mediju bankasНефтеперекачивающая станция
Нефтеперекачивающая станция - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dīzeļdegvielas apjoms, kas tiek transportēts no Krievijas un Baltkrievijas uz Ventspils ostu, 2017. gadā ir sarucis vēl vairāk.

RĪGA, 9. februāris — Sputnik. Holdinga "Ventspils nafta" kompānija LatRosTrans (LRT) atskaitījusies par Krievijas un Baltkrievijas naftasproduktu tranzīta apjomu samazināšanos 2017. gadā, jo minētajā periodā pārvesti 3,4 miljoni tonnu naftas produktu, par 6% mazāk nekā 2016. gadā, liecina informācija uzņēmuma mājaslapā.

Железнодорожная станция - Sputnik Latvija
Eksperts: ar šādu Latvijas politiku diez vai varētu cerēt uz tranzītu no Krievijas

Naftas produktu transportēšanas apjomu samazināšanos uzņēmums skaidro ar kopējo kravu samazināšanos Baltijas valstīs.

"Pagājušajā gadā Latvijas ostās Krievijas tranzīta apjomi samazinājās visos kravu veidos, izņemot ogļu kravas. Šī veida kravu plūsmu nodrošināja deficīts tradicionālajos noieta tirgos. Transportēto Krievijas naftas produktu apjomu samazinājums daļēji pamatojams ar galveno kravu plūsmu pārorientēšanu uz Krievijas jūras ostām, ar ģeopolitiskiem aspektiem, tāpat arī ar iekšējām pārmaiņām Krievijas naftas produktu tirgū. Tas ir galvenais iemesls LRT piedzīvotajam transportēto kravu apjomu sarukumam," – teikts kompānijas paziņojumā.

Samazinājies ne tikai Krievijas naftas produktu apjoms, sarukuši arī apjomi no Baltkrievijas, pieaugusi konkurence par šo kravu pārvadājumiem starp Latvijas un Lietuvas dzelzceļiem, atzīmēja kompānija.

Patlaban uzņēmuma prioritārais uzdevums ir apturēt kravu apjoma samazināšanos, saglabāt iekārtu atbilstošu tehnisko stāvokli un novērst zādzības no uzņēmuma cauruļvadiem, pavēstīja LatRosTrans.

"Pateicoties veiksmīgiem preventīvajiem pasākumiem, produktu transportēšanas laikā to tehnoloģiskais zudums pērn bijis mērāms tikai 0,06%, tāpat arī netika pieļauti nelegāli pieslēgumi cauruļvadu sistēmai. Ja tādi tomēr tika veikti, tos nekavējoties atklāja," – ziņo uzņēmums.

LatRosTrans nodrošina dīzeļdegvielas transportēšanu pa maģistrālo cauruļvadu Polocka-Ventspils un Polocka-Mažeiķi Latvijas teritorijā. "LatRosTrans" īpašnieks ir "Ventspils nafta" (66% kapitāla daļu) un Krievijas kompānija "Transņefteprodukt" (34%).

Naftas ieguve. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Naftas produktu tranzīta apjoms Latvijā sarucis par 20,28%

Latvijas ostas ir zaudējušas lielu daļu kravu, ņemot vērā Krievijas nodomu attīstīt pašiem savu infrastruktūru Baltijā, kā arī palielināt Ļeņingradas apgabala dzelzceļa caurlaides spēju.

Baltijai draud arī no Krievijas naftas ražoto Baltkrievijas naftas produktu tranzīta zudums. Pērnā gada augustā Krievijas prezidents Vladimirs Putins pauda viedokli par to, ka nepieciešams saistīt naftas piegādes Baltkrievijas naftas pārstrādes rūpnīcām ar ražoto naftas produktu transportēšanu caur KF.

Krievijas Enerģētijas ministrija 2017. gada septembra vidū paziņoja, ka rit darbs ar mērķi piesaistīt Baltkrievijas eksporta uzņēmumus Krievijas ostām, citastarp arī samazinot tarifus apkalpošanai ostās un Krievijas dzelzceļa tarifus kravu pārvadāšanai.

Savukārt Baltkrievijas premjerministrs Vladimirs Semaško paziņoja, ka Baltkrievijas naftas kravu eksporta plūsmu pārorientācija ir atkarīga no ekonomikas. Viņš norādīja: ja tas būs kaut vai par kapeiku izdevīgāk nekā Baltijas valstu ostu piedāvājumi, Minska izvēlēsies to.

Ziņu lente
0